Etienne Vaessen weet 'totaal niet meer' wat er is gebeurd

1 oktober 2023, 00:13   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Zoals het nu lijkt, is er niets aan de hand met het hart van Etienne Vaessen. De doelman van RKC Waalwijk ging volgens algemeen directeur Frank van Mosselveld out nadat hij bij een botsing met Brian Brobbey een tik op de zijkant van zijn hoofd kreeg. Op het veld kwam Vaessen weer bij.

Een uur na het staken van de wedstrijd tussen RKC Waalwijk en Ajax verscheen Van Mosselveld voor de camera van ESPN. "Hij is nu zo'n twintig minuten geleden met de ambulance naar het ziekenhuis gegaan. Gelukkig was hij bij. We zijn natuurlijk met z’n allen enorm geschrokken. Hij was aanspreekbaar, maar weet totaal niet meer wat er gebeurd is. Hij reageerde in ieder geval weer. Het is natuurlijk superheftig wat we met elkaar gezien hebben. Een groot compliment aan de medische mensen. Ze zijn gelijk begonnen met reanimeren omdat hij niet reageerde en out was. Dat is het medisch protocol. Zoals het er nu uitziet, was het niets met het hart. Het was vooral de tik die hij van de voet of knie van Brobbey op de zijkant van zijn hoofd kreeg. Daardoor ging hij volledig out."

Artikel gaat verder onder video

"We weten natuurlijk allemaal wat in verleden met Nouri gebeurd is. Het protocol is daardoor aangescherpt. De dokter zei: als je het niet weet, ga je automatisch beginnen met reanimeren. De dokter vertelde dat Etienne vrij snel weer bijkwam. Hij is wel een behoorlijk periode gewoon helemaal out geweest. Daardoor zat de schrik er bij veel spelers er enorm in", aldus Van Mosselveld. "Het positieve is dat hij op het veld al bij was. Hij werd afgeschermd, wat natuurlijk ook een beetje afschrikt omdat je dan geen idee hebt wat er aan de hand is. Vervolgens is hij in de kleedkamer volledig medisch gecheckt. De ambulancebroeders zijn naar binnen gegaan en hebben het protocol bij hoofdletsel gevolgd. Ze hebben hem gestabiliseerd en een aantal vragen gesteld. Daarna is hij vanzelfsprekend naar het ziekenhuis gegaan om allerlei scans uit te voeren. Laten we hopen dat die positief zijn."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Paulito
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wordt de overtreding van Brobbey wel vervolgd? Hij kwam er lomp en onbeholpen on met zn 200 kilo. Vaessen sterkte en goed en voorspoedig herstel.

JMP
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

En ja hoor! Daar is de eerste dorpsidioot! Ben je wel goed bij je schedel??

AJAX72
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Gdm dat zal wel moeten elleboog op slaap keeper 4 wedstrijden schorsing klaar

AJAX72
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Praat is normaal hy heeft wel een speler uit geschakeld gewoon 4 wedstrijden schorsing klaar deze speler van Ajax altyd lomp gewoon schorsing geven

Gert van der meulen
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

200 kilo? heeft ie lood in z'n schoenen? maar verder: ben het met je eens, hij komt vaak wat lomp en onbeholpen over. maar dit heeft hij natuurlijk niet expres gedaan. hoop wel dat hij ervan geleerd heeft en het onbesuisde er vanaf gaat.

0laf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Blij dat Vaessen ok lijkt, dat was echt schrikken. Deze overtreding van Brobbey mag niet onbestraft blijven. De grootste straf heeft hij wel gehad. Wat mij betreft mag hij er nog wel 8 wedstrijden over nadenken.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Schizo . Als het andersom was geweest was jij of je alter ego's krotje hijreageert . De 1e geweest joh huichelaar . Meneertje potverwijt de ketel (deze ga je ook weer jatten ). Er zijn weinig beelden geweest dus ik veroordeel niks . En de gezondheid van vaessen is het belangerijkste . Maar een onderzoek is vrij normaal na dit incident En dan gaan we het zien . Dus niks anti dit anti dat . Jij hebt echt een aandoening . Ga lezen en begrijpen voor dat je het weer verkeerd oppakt . En onzin uitkraamt .

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ook laten vallen na je geboorte?

leeuw58
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Binnen het doelgebied mag je een keeper die in lucht springt, niet duwen. De keeper komt buiten zijn doelgebied en heeft daar niet meer/minder rechten om voor de bal te gaan als de aanvaller. Hier was sprake van een ongelukkige botsing en was niemand lomp/onbeholpen. Er blijken altijd maar weer mensen te zijn, die lomp en onbeholpen conclusies trekken.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Leeuw58 . Wat ik al zei er zijn geen herhalingen geweest, dus de meeste lullen maar wat . Het moet gewoon onderzocht worden ,en dan conclusies trekken

Soepstengel
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Die verdediger duwt hem net voor het contact.

Wijkopower
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Vond je het normaal Het leek wel een bulldozer Hij lanceerde bijna door het net heen

Ihaveaking
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als spelers op het middenveld voor de bal gaan kunnen ze elkaars benen breken wanneer ze er vol voor gaan. Als speler (spits ) weet je (de bal was 1.5 meter los) en zie je dat wanneer de keeper naar de grond gaat en jij je actie doorzet dat je de keeper ergens op het bovenlichaam (hoofd in dit geval) raakt. Wat doen de meeste spitsen, zij springen en raken soms met hun voet nog de keeper. Helaas met alle risico’s van dien (actie waardoor letsel /gevaarlijk spel) werd gister de actie doorgezet. Dus VAR gewoon beoordelen, zoals een elleboog een tackel van achter waarbij letsel mogelijk is meestal rood volgt. Dat Brobbey dit niet had gewild en spijt betuigd is keurig, dit staat los van zijn actie/gevaarlijk spel.

Tikkieterug 44
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Keeper duikt zelf in de situatie met risico .

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen