Feyenoord komt met nieuws voor supporters over 25 oktober en 7 november

11 oktober 2023, 20:07   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Feyenoord heeft woensdagavond via de officiële kanalen bekendgemaakt dat bij zowel de thuiswedstrijd tegen Lazio (25 oktober) als bij de return in Rome (7 november) geen uitsupporters welkom zijn.

De club schrijft in een statement dat een speciaal naar Italië afgereisde delegatie van Feyenoord deze week te horen kreeg dat Rotterdamse supporters op 7 november niet welkom zijn in Rome. “Nu dit besluit, op last van het Italiaanse Ministerie van Binnenlandse Zaken, is genomen achten de zogeheten driehoek (burgemeester, politiechef en de hoofdofficier van justitie) en Feyenoord het niet verantwoord om in De Kuip wel Italiaanse supporters te ontvangen. Dit uit oogpunt van zowel veiligheid als, voor Feyenoord, uit het oogpunt van sportiviteit. Gevolg is dus dat er bij het Champions League-tweeluik over en weer geen uitsupporters mogen komen.”

Artikel gaat verder onder video

Een delegatie van Feyenoord vloog de afgelopen periode tweemaal naar de Italiaanse hoofdstad om te overleggen over de mogelijkheden van het toelaten van uitsupporters. Feyenoord wilde om in elk geval tussen de 1.200 en 1.500 fans toestaan bij de wedstrijden. Dat achtten de Rotterdammers een haalbaar en verantwoord scenario, waar Lazio het mee eens was. De Italiaanse autoriteiten beslisten echter anders, waardoor ook voor de wedstrijd in Rotterdam een nieuwe situatie ontstond.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

En terecht . Wij hebben randdebielen ,maar lazio zeker ook

0laf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Toch ging het in Madrid goed. Rome ligt wellichtnog wat te gevoelig. Dat snap ik.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Gelukkig maar dat er over en weer geen uitsupporters zijn. "Irridubicili", de Onoverwinnelijken noemt de Harde Kern van Lazio zich, hij is niet alleen Hard, maar is Spijkerhard, dat ondervond Juve, Milan en zelfs AS Roma. Lazio was de lievelingsclub van Benito Mussollini. De speler Di Canio is een fascist en kwam daar ook voor uit destijds met zijn Hitlergroet. Confrontatie met de harde kern zal veel gewonden opleveren. Toen Aron Winter door Lazio aangekocht werd en onderweg was gingen de supporters protesteren om zijn Joods klinkende naam. En toen bij aankomst bleek dat hij donker was gingen ze helemaal te keer. Gelukkig speelde Aron de sterren van de hemel bij Lazio en hij werd hun held.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen