Geëmotioneerde Van Schaik komt met goed nieuws over Dost: 'Hij wilde wat tegen de spelers zeggen'

29 oktober 2023, 19:12   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ESPN

NEC’s algemeen directeur Wilco van Schaik heeft tekst en uitleg gegeven over het incident rondom Bas Dost. De spits ging zonder dat er iemand in de buurt was naar de grond in het duel met AZ, waarbij hij direct werd geholpen met een defibrillator. Van Schaik blikte terug op alles wat er gebeurde en kwam wederom met goed nieuws over Dost.

“Ik zat boven op de tribunes en ik zag het gebeuren. Ik zei meteen tegen Carlos Aalbers (technisch directeur, red.) dat we naar beneden moesten. Toen zijn we met Robert Eenhoorn (directeur van AZ, red.) door de gangen gerend”, begon de geëmotioneerde Van Schaik zijn verhaal bij ESPN.

Artikel gaat verder onder video

“Toen zagen we het doek eromheen. Niemand wist aan de kant wat. Scheidsrechter Jeroen Manschot gaf aan dat hij een teken van leven gaf, dat hij weer bij kennis was”, reconstrueerde Van Schaik de situatie in Alkmaar.

Vervolgens gebeurde er van alles achter de schermen. “Hij had gelijk gevraagd of de familie die er was, zijn vader was er, of we die in kennis wilde stellen. Gelukkig toen hij hier binnenkwam was zijn vader erbij en die is er nu ook nog bij. We hebben zijn vrouw ook meteen laten bellen. Dat dat kon is al heel wat.”

Van Schaik kreeg vervolgens goed nieuws vanuit Dost. “Ik heb hem in de ogen gekeken. Dost ging rechtop zitten toen zijn vader in de kleedkamer kwam”, zei Van Schaik, die daarop emotioneel werd. “En hij heeft nog wat gezegd tegen de spelers. Dat is wel heftig, als je hem weg ziet gaan. Maar dat was wel goed. Dat heeft veel indruk gemaakt op de staf en de spelers. Dan zie je hoe betrekkelijk voetbal is.” Het duel tussen AZ en N.E.C. werd logischerwijs gestaakt.

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Paard
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Het kan toch niet meer genegeerd worden dat dit sinds de coronavaccinaties wel erg vaak voorkomt. Maar de mainstream media rtl nos en alle kranten durven er geen kritische vragen over te stellen.

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Verwijder deze vent graag, wappie geluid zonder feiten.

Paard
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Die lees ik wel maar kan ik niet serieus nemen. Die onderzoeken komen allemaal uit de hoek van mensen die geholpen hebben het vaccin te ontwikkelen, ze hebben aangeraden of hebben gezet. Geen onafhankelijk/objectief onderzoek dus.

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dan ben je echt van het Paard gevallen.

Ajeto!
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Het is niet nodig om iemand weg te zetten als complotdenker of wappie als hij of zij alleen maar vragen stelt. Dhr. Rogier Louwen is na 22 jaar trouwe dienst ontslagen bij het Erasmus MC omdat hij een presentatie gaf waarin hij liet zien dat het mRNA-coronavaccin bij muizen acute myopericarditis kan veroorzaken Pfizer heeft daarna in een persbericht aangegeven dat zijn mRNA-coronavaccin een verhoogd risico op myocarditis en pericarditis met zich meebrengt, met name in de eerste week na vaccinatie. Maar goed volgens mij heeft het met Bas Dist niets te maken

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Bij veel (redelijk) jonge mensen was een hartspierontsteking één van de gevolgen van covid zelf. Helaas was mijn zus één van die mensen, gelukkig is ze er goed uit gekomen. Ze heeft wel nog steeds littekenweefsel op het hart en zo nu en dan controles. Mijn zus liep dit op in maart 2020 voordat er nog maar een vaccinatie gezet was. Ook een neef kreeg afgelopen jaar hartklachten en hij had in de winter van 2020 corona gehad. Hij heeft de vaccinaties geweigerd.

Haags boefje
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Terechte opmerking, Paard. In en om mij zie je ook gekke dingen gebeuren. Het bewijs is er niet, maar heel opvallend. Wat mij ook opvalt bij de media dat de gezondheid van een speler toch echt op de tweede plaats staat. Zat mij groen en geel te ergeren om de verslaglegging.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen