Zo ziet de compleet vernieuwde technische staf van Francesco Farioli eruit bij Ajax

23 mei 2024, 19:42
Foto: © Imago

Francesco Farioli is de nieuwe trainer van Ajax, zo maken de Amsterdammers donderdagavond bekend middels een officieel persbericht. In datzelfde persbericht verschaft de club direct duidelijkheid over de invulling van de nieuwe technische staf van Ajax.

Farioli komt over van OGC Nice, maar blijft werkzaam in een voor hem bekend milieu. Zo maken assistent-trainers Daniele Cavalletto en Felipe Sanchez Mateos eveneens de overstap van Nice naar Amsterdam.

Nieuwe assistent-trainers Ajax

Artikel gaat verder onder video

“Cavalletto (Padova, Italië 3 maart 1977) was sinds 2008 assistent-trainer bij meerdere Italiaanse clubs. Hij werkte bij zowel OGC Nice, Fatih Karagümrük en Alanyaspor samen met Farioli en Sanchez Mateos (Llerena, Spanje, 21 april 1986), die op zijn beurt als assistent-trainer ervaring heeft bij verschillende (jeugd)teams in Spanje, Turkije, Qatar en Ecuador”, zo schrijft Ajax.

Ook Dave Vos maakt de overstap naar Ajax 1. De oefenmeester van de beloftenploeg van de Amsterdammers wordt overgeheveld naar het eerste elftal gaat eveneens fungeren als assistent-trainer van Farioli. Vos was eerder werkzaam als assistent bij het Schotse Rangers. Eerder werd al bekend dat voormalig NAC-cultheld Jelle ten Rouwelaar de nieuwe keeperstrainer wordt van Ajax. Ook dit hebben de Amsterdammers donderdagavond bevestigd.

De voormalig assistenten Michael Valkanis en Hedwiges Maduro vertrekken in ieder geval uit de technische staf van Ajax. Voetbal International wist te melden dat Valkanis vertrekt, terwijl Maduro de nieuwe hoofdtrainer van Almere City wordt. Het is nog niet duidelijk wat er gaat gebeuren met Saïd Bakkati, die ook assistent-trainer was van John van ’t Schip.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Dropkick
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Foto boven, het is ook wel een mannetje, staat erbij alsof hij vier keer tje Champions league heeft gewonnen, past wel bij Ajax 🤔😂

CG
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Ook dat Dave Vos nu erbij betrokken is kan een hele goede wending geven voor Ajax !!!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen