Gekkenhuis bij San Marino; nummer 18 van wereldranglijst volledig voor schut gezet

18 oktober 2023, 08:18   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © X: Judejude

San Marino was dinsdagavond ontzettend dichtbij een gigantische stunt. De voetbaldwerg, dat nog altijd wacht op de eerste zege ooit in een kwalificatiereeks, nam het op tegen de nummer achttien van de wereldranglijst, Denemarken. Héél even leek het erop dat San Marino de Denen ging verrassen.

San Marino slaagde er de afgelopen elf maanden niet in om een treffer te produceren. Zodoende was de nationale ploeg in de eerste zeven wedstrijden van de EK-kwalificatiepoule ook nog doelpuntloos. Tegen Denemarken hield de ploeg van Fabrizio Constantini het tot aan de 42e minuut vol om de stand op 0-0 te houden, totdat Manchester United-spits Rasmus Hojlund de ban brak.

Artikel gaat verder onder video

Gek genoeg liet de ploeg van Kasper Hjulmand het na rust na om San Marino naar de welbekende slachtbank te leiden. Sterker nog, de nummer achttien van de wereldranglijst kreeg in de 61e minuut de verrassende tegentreffer van Alessandro Golinucci te verwerken. Deze treffer zorgde niet alleen voor de 1-1, maar ook voor dolle feestvreugde bij alles wat San Marino was.

San Marino, de nummer laatst van de wereldranglijst, slaagde er vervolgens niet in om deze stand vast te houden. Yussuf Poulsen kopte Denemarken zo’n tien minuten na de gelijkmaker alsnog naar de voorsprong. Het bleef bij een magere 1-2, waar Denemarken in de blessuretijd zelfs nog een wissel toepaste. Een fanaccount van San Marino ging helemaal los tijdens de wedstrijd en plaatste enkele grappige berichten op X:

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Zozo
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

De voetbalfan wil het maar niet begrijpen. Door de overdaad aan wedstrijden interesseert het EK de gemiddelde speler totaal niet.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen