'Het gedrag van Ryan Gravenberch kan niet door de beugel, dat signaal geven we af'

29 oktober 2023, 11:54   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Ryan Gravenberch ontbreekt opnieuw in de selectie van Jong Oranje. Bondscoach Michael Reiziger wil een signaal afgeven: hij vindt het ontoelaatbaar dat Gravenberch zich in september afmeldde voor de beloftenploeg.

De middenvelder van Liverpool zegde in september af voor twee EK-kwalificatiewedstrijden met Jong Oranje (tegen Moldavië en Nood-Macedonië). Vervolgens werd hij in oktober buiten de selectie gelaten voor de duels met Georgië en Gibraltar. Hoewel hij momenteel in goede vorm steekt bij Liverpool, zal Gravenberch ook niet in actie komen in de wedstrijden tegen Gibraltar en Zweden van respectievelijk 16 en 20 november.

Artikel gaat verder onder video

Gravenberch had een basisplek in vijf van de laatste acht wedstrijden van Liverpool. Donderdag kwam hij nog tot scoren in de gewonnen Europa League-wedstrijd tegen Toulouse (5-1). “Hij heeft een groot potentieel, dat is heel duidelijk”, beaamt ook Reiziger. “Hij heeft destijds afgezegd voor Jong Oranje en wij hebben toen een signaal afgegeven dat wij niet vinden dat dat hoort. We zijn gewoon in gesprek met hem. Dat gaat wel goed komen.”

Toch laat hij hem nu nog buiten de groep. “We zitten met interlandperiodes die kort op elkaar volgen. Wij zien ook echt wel dat het een goede voetballer is. We blijven altijd met jonge jongens in gesprek”, zegt hij bij Goedemorgen Eredivisie. Presentatrice Fresia Cousiño Arias vindt het in principe geen argument dat de interlandperiodes elkaar snel opvolgen. “Ja, maar je wilt ook een signaal afgeven dat wij het niet normaal vinden om af te zeggen voor vertegenwoordigende elftallen. Natuurlijk zijn er wel redenen om af te zeggen, wij denken echt wel mee met spelers”, antwoordt Reiziger.

Gravenberch was in september net aangekomen bij Liverpool en leek de interlandperiode te willen gebruiken om te settelen in zijn nieuwe woonplaats. Toch heeft Reiziger geen begrip voor de keuze. “Nee, dat had ik niet. Zeker niet. Ik zeg dat we meedenken met spelers, bijvoorbeeld toen Devyne Rensch een kind kreeg. Wij vonden dit niet een situatie waarin het geoorloofd was.”

Reiziger wordt vervolgens gevraagd naar het verschil tussen Gravenberch en Jeremie Frimpong, die één interlandperiode ‘op het strafbankje zat’ nadat hij zich afmeldde voor Jong. “We zijn nu veel dichter bij een volgende periode. We willen de groep nog even houden zoals die is. De volgende periode daarna is in maart, dus daar gaat nog een hele periode overheen. Ryan is een goede jongen met veel potentie. Hij heeft ook de potentie om bij het grote Oranje te spelen.” Het is dus nog maar de vraag of Gravenberch ooit nog voor Jong zal uitkomen.

Is Michael Reiziger te streng voor Ryan Gravenberch?

Laden...
1743 stemmen
Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Ajeto!
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik heb daar in Zeist ook weleens iemand horen roepen dat hij in principe geen spelers selecteert die net een transfer hebben afgerond omdat ze dan hele andere dingen aan hun hoofd hebben. Die jongen kan je er nu best weer bij halen. Boos zijn is goed, boos blijven niet

ArievanRijn23
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nou precies dat Zo'n jongen dan toch helemaal niet bij jong oranje met z'n koppie.

El Sarcastico
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik zie de waarde van hem niet hoor, sorry dat ik het zeg...typ. Hij heeft heel af en toe een goede aktie bij liverpool maar meestal speelt hij toch best onzichtbaar.

boyke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik vind het puur onzin van zowel Koeman als Reiziger en hier laten ze duidelijk hun onkunde zien en de KNVB moet nu eens ingrijpen tegen deze coaches die veel te veel macht hebben en aan vriendjespolitiek doen of anders eruit gooien en goede aanstellen. Ondanks dat Jong Oranje het goed gedaan heeft, heeft dat totaal niets met Reiziger te maken maar met de spelers die beschikbaar zijn. Dus Reiziger kom niet met die kletsverhalen aan die je zondagmorgen hebt geuit. Gezwam in de ruimte van je zoals we gwend zijn.

RMC Marco de Vries
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ga dan lekker solliciteren voor Reiziger 's plekkie. Jij bent blijkbaar de ultieme bondscoach die ons straks in 2026 dan eindelijk wereldkampioen laat worden, en verrassende tactieken uit de hoge hoed kan toveren. Wat heeft die KNVB dan zitten slapen dat ze jou nooit het vizier hebben gehad, zeg. Wat een blaaskaak 😆

Hans Quinten
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Jesus lijkt wel of voetballen voor representeren elftallen iets heiligs is en voor alles gaat. Als ik gravenberch was liet ik ze lekker in de stront zakken

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen