'Ja, ik had eerlijk gezegd verwacht meer kansen te krijgen bij Ajax'

20 oktober 2023, 12:59   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Het valt Christian Rasmussen tegen dat hij nog maar weinig kansen heeft gekregen in het eerste elftal van Ajax. De twintigjarige spits, die dit seizoen wordt verhuurd aan FC Nordsjaelland, speelde nog maar drie wedstrijden in de Amsterdamse hoofdmacht.

Rasmussen kwam vorig seizoen in twee competitiewedstrijden en één bekerwedstrijd in actie voor Ajax. "Ja, ik had eerlijk gezegd verwacht meer kansen te krijgen. Het heeft ook te maken met de situatie van de club. Toen ik de afgelopen jaren deel uitmaakte van de wedstrijdselectie, bevond de club zich in een moeilijke situatie. Dat is nu nog steeds het geval."

Artikel gaat verder onder video

Dat Ajax een zware periode doormaakt, heeft volgens Rasmussen gevolgen voor zijn persoonlijke ontwikkeling. "Een trainer denkt nu niet: laten we de jonge spelers een kans geven. Het is makkelijker om een jonge speler in het veld te brengen bij het goede oude Ajax, dat iedereen met 5-0 versloeg, dan wanneer het bijvoorbeeld 0-0 staat."

Waar Ajax afgelopen zomer besloot Rasmussen tijdelijk elders te stellen, ziet hij nog wel een toekomst in Amsterdam voor zich. "Als ik in de zomer terugkeer, is het 100 procent het plan om in het eerste elftal door te breken", aldus de Deense spits, die nog tot de zomer van 2027 vastligt in de Johan Cruijff ArenA.

Had Rasmussen meer kansen moeten krijgen bij Ajax?

Laden...
235 stemmen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Jammer Rasmussen een beloftevolle aanvaller raakt gefrustreerd. En terecht, de verantwoordelijken binnen Ajax maken veel onder de talenten kapot. Na Reiziger is Jong Ajax slecht geworden, Heitinga bakte er ook niks van en nu Dave Vos hm.....afwachten. Talenten als Ünüvar (Naci), Fitz-Jim, Kalokoh, Misekuoye, Gooijer, Mika Godts, Hlynson, Speksneijder, Faberski, die behendige Marokkaan van bij Anderlecht weg gehaald en nog enkele andere en ook de talentjes bij de Onders hebben geen goed perspectief in het vooruitzicht. Ze lopen bij Ajax weg en de concurrentie profiteert van ze, zoals nu Quinten Timber.

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Quinten Timber komt uit de jeugd van Feyenoord evenals zijn broer.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Jaaaaaaa, maar de Timbers gingen aar Ajax waar ze opgeleid werden tot wat ze nu zijn, dat weet je toch ? Het geldt ook voor Hato als ik me niet vergis.

Waarom19
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Stein maakt meer kapot dan men denkt. Deze gluipert heeft dictatoriale trekjes en hij lijkt mij een psychopaat.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen