John van ’t Schip krijgt functie in Amsterdam en verhoogt ‘Ajax-DNA’

8 oktober 2023, 21:08   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

John van ’t Schip keert terug bij Ajax. De oud-voetballer van de Amsterdammers gaat in de Johan Cruijff ArenA deel uitmaken van het technisch management van de club. Dat meldt het Algemeen Dagblad zondagavond.

Ajax stelde een paar maanden geleden Sven Mislintat aan als nieuwe directeur voetbalzaken en had daarmee eindelijk de opvolger van de in 2022 vertrokken Marc Overmars binnen. Het huwelijk tussen Ajax en Mislintat werd echter een groot drama. De Duitser moest na de dramatisch verlopen Klassieker tegen Feyenoord zijn spullen pakken, waardoor Ajax wéér zonder technisch directeur zit. Volgens het AD speelt de club met Van ’t Schip in op het ontslag van Mislintat. “Mede daardoor kan de club de nodige voetbalknowhow gebruiken. Bovendien beschikt Van ’t Schip over het Ajax-dna waar de club al langer naarstig naar op zoek was”, schrijft de krant.

Artikel gaat verder onder video

De grote schoonmaak bij Ajax is in volle gang. Hoofdtrainer Maurice Steijn hoeft weliswaar voorlopig niet te vrezen voor zijn baan, maar naast Mislintat is ook Pier Eringa vertrokken uit Amsterdam. Eringa was niet lang voorzitter van de Raad van Commissarissen. Daarvoor zijn oude bekenden Michael van Praag en Leo van Wijk voorgedragen, terwijl Louis van Gaal de RvC moet gaan adviseren over voetbaltechnische zaken. Op dat vlak moet ook Van ’t Schip de gevallen grootmacht een boost gaan geven. De voormalig voetballer was voor het laatst actief als bondscoach van Griekenland. Daarvoor was hij hoofdtrainer van onder meer PEC Zwolle. In het seizoen 2008/2009 fungeerde Van ’t Schip bij Ajax als assistent van Marco van Basten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Jij bent niet goed bij je hoofd Als ze iemand voor de technisch hart willen Kies dan voor Marciano Vink

Tikkieterug 44
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Die weet t op tv allemaal te vertellen hoe t moet. Dus laat maar zien Vink

dilima1966
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik heb meer vertrouwen in vink dan van schip die is overal vroegtijdig weg gegaan of weg gestuurd

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen