Josip Sutalo komt met een reactie op de uitspraken van Andy van der Meijde

11 oktober 2023, 13:21   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Josip Sutalo heeft in eigen land gereageerd op de uitspraken die Andy van der Meijde maandagavond over hem deed in de uitzending van Veronica Offside. Volgens de oud-speler van onder meer Ajax en PSV heeft de Kroatische verdediger, die afgelopen zomer de overstap maakte van Dinamo Zagreb naar Ajax, heimwee en met niemand contact. Sutalo kan zich daar niet in vinden.

Na een dramatisch afgelopen seizoen was Ajax er alles aan gelegen zich te revancheren. Het mocht duidelijk zijn dat de Amsterdammers gebaat waren bij de komst van nieuwe spelers die de selectie zouden versterken. Vooral achterin mocht er wel wat bij. Ajax nam afscheid van Jurriën Timber, Calvin Bassey én Edson Álvarez, die weliswaar furore maakte als verdedigende middenvelder maar vorig seizoen ook regelmatig als centrale verdediger fungeerde. De komst van een nieuwe mandekker was dus geen overbodige luxe. Na een lange soap haalde Ajax uiteindelijk Sutalo voor minstens 20,5 miljoen euro naar Amsterdam.

Artikel gaat verder onder video

De verwachtingen zijn heel hoog, maar de Kroatische verdediger heeft in zijn eerste wedstrijden in Nederland geen grootse indruk kunnen maken. Sutalo was al meermaals het mikpunt van kritiek, zeker na de uitwedstrijd tegen FC Twente. Volgens Van der Meijde heeft de verdediger dus ‘heimwee’. “Hij wil eigenlijk gewoon terug. Die praat met niemand, ook niet met zijn teamgenoten. Hij wil niks. Hij wil niks ondernemen, hij wil niet socializen met anderen, hij wil geen koffie drinken, niks. Hij heeft gewoon heimwee”, zei de analist van Veronica Offside.

Die woorden zijn in Kroatië niet onopgemerkt gebleven. In gesprek met Izak Ante Susic van Germanijak wordt Sutalo gevraagd of het klopt dat hij buiten het veld geen contact heeft met zijn ploeggenoten, zelfs niet met landgenoten Borna Sosa en Jakov Medic. “Vreemd. Ik ben namelijk de hele tijd bij ze”, stelt de verdediger. Over de kritiek die hij de afgelopen tijd over zich heen heeft gekregen wil hij niet heel veel kwijt. “Ik wil daar helemaal niet op ingaan. Ik heb deze zomer een aantal concrete aanbiedingen gehad, en daarna enige interesse van serieuze Europese clubs. Grote clubs in hun competities. Ik heb voor Ajax gekozen omdat ik denk dat dit voor mij de beste optie is. Omdat het een grote clubs is en ik zeker weet dat ik geen fout heb gemaakt.”

Ajax verkeert al tijden in zwaar weer. De Amsterdammers staan na de nederlaag tegen AZ (1-2) zestiende in de Eredivisie. Sutalo heeft er echter vertrouwen in dat het goedkomt met de club. “Dit is een crisis die bij elke club wel eens voorkomt. Het is van voorbijgaande aard en ik ben er zeker van dat Ajax zeer binnenkort zal zijn waar het thuishoort; bovenaan de ranglijst”, is de Kroaat zelfs vol vertrouwen.

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

BartVanderVeen24
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ze kunnen Andy beter van de tv halen. Niemand neemt hem serieus.

Waarom19
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Andy van der Meyden moet zijn grote bek houden .

Ajeto!
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Met u gaan we de oorlog winnen.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dit krijg je als iedereen maar zo wat op fantaseert. Ajax verkeert in zwaar weer en dan moet er rust komen. Van der Meijde die denkt analist te zijn kan alleen maar lachen om elke zin die hij uitspuugt, meer niet. Neemt niet weg dat ik hem wel sympathiek vind, maar Andy toch beheers je. Andy en dat soort typen willen allemaal in de publiciteit komen, lekker verdienmodel. Nu gaat het om Ajax, de volgende keer om Slot of Noa Lang en het gaat maar zo door.

Flamingo
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ach mooie tv toch met Andy van der Meyde. Staat lekker simpel in het leven en mooie anekdotes soms. Al genoeg serieuze tv en shit in de wereld. Gaan we ons druk maken om uitspraken van Andy.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Mich je hebt helemaal gelijk over die gezelligheid, maar ook gezelligheid kan omslaan in -onnodige- stemmingmakerij met verstrekkende gevolgen, zie de media in Kroatië.

Flamingo
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ben ik met je eens, was niet handig van hem.

Goku
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Krotje, zou die dit verzinnen of toch doorgespeeld krijgen van mensen binnen Ajax? Lijk mij dat al die mensen toch niet alles verzinnen, vooral oud spelers. Denk dat die meer te horen krijgen dan wij denken. Daarnaast is onnodig om dit naar buiten te brengen, gozer heeft het al moeilijk genoeg.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Sutalo gaat ook niet toe geven toch dus ja het is maar wat je geloofd in deze

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ja Goku, het komt door geroddel denk ik. Ik hoor ook wel eens wat op de Toekomst, op de Albert Cuyp of op het Waterlooplein. Maar hoe of wat, het is niet koosjer van Andy om dit naar buiten te brengen, heeft geen toegevoegde waarde en Andy heeft deze publiciteit niet nodig. Hoe zullen de andere spelers van Ajax dit nou oppakken ? Steijn ? Als blijkt dat hij in Mokum niet gelukkig is dan moet hij in de winter doorverkocht worden, simpel. Ajax is met de heropbouw bezig en dat is al moeilijk zat.

hans visser
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

als je eens praat met hem ,ipv alles de wereld inslingeren

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen