Maduro blij met Van Gaal en Blind: 'En er komt nog een Ajacied aan'

29 oktober 2023, 18:04   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Ajax-coach Hedwiges Maduro weet niet of hij komende week tegen FC Volendam nog op de bank zit als interim-trainer. De oefenmeester heeft van de clubleiding nog niets gehoord over zijn toekomst, waar John van ’t Schip volop wordt genoemd als definitieve tussenpaus tot aan het einde van dit seizoen.

“Zolang ik niets hoor, bereid ik me altijd voor op de training. Maar ik ga morgen naar de club en dan zal ik het wel horen. Ik heb nog niets gehoord, maar ik denk wel dat er een kans bestaat dat het anders wordt”, doelde hij bij ESPN op de geruchten rondom Van ’t Schip, die zijn eigen assistent mee zou willen nemen naar de Amsterdammers.

Maduro gaat er vanuit dat hij wel bij Ajax blijft, maar ook dat er een andere hoofdcoach komt. “Toen ik kwam was er een ontwikkelplan om assistent te zijn voor de komende drie jaar. Eerst om te leren van een ervaren coach, ik houd vast aan dat plan.” Tijdens de persconferentie kwam het onderwerp nog een keer ter sprake. “Met Louis van Gaal en Danny Blind zijn er Ajax-mannen gekomen. En er komt in de komende week nog een Ajacied aan.” Ook dat gaat om Van ’t Schip, die vermoedelijk maandag (morgen) aan de slag gaat in de Johan Cruijff Arena.

Lees ook: Van 't Schip wil eigen assistent meenemen naar Ajax: afkoopsom is nodig

Ajax staat onderaan de Eredivisie

Ook kwam de laatste plaats in de Eredivisie ter sprake waarop Ajax bivakkeert. “Deze stand blijft niet zo. Het komt goed”, zei Maduro. “We lopen een paar wedstrijden achter, dus het geeft een vertekend beeld. We moeten vooral voortborduren op de eerste helft. Als we dat doen, pakken we voldoende punten en gaan we stijgen op de ranglijst.”

En dat moet Ajax vooral doen op basis van de eerste helft. “We hebben heel veel kansen gecreëerd tegen de nummer één van de Eredivisie, dat in een goede flow zit. We hadden met een grotere marge de rust in moeten gaan”, vond Maduro. “Aan de bal waren we goed en dat wilden we ook doen. Een stap maken aan de bal, ten opzichte van Brighton.”

Brobbey in Oranje

Na de pauze viel alles verkeerd voor Ajax, met een snelle en ietwat ongelukkige tegentreffer, zag Maduro, die nog niet met Brian Brobbey sprak na zijn gemiste kansen. “Hij speelde een goede eerste helft, maar het is een kwestie van afmaken. Killen. Dan wordt hij echt een topspits. Hij is niet voor niets geselecteerd voor het Nederlands elftal. Hij is de toekomst voor Nederland.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Swiebertje
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

We zijn er. We kijken nu niet meer naar onderen. Dat is wel weer een voordeel.

HarryPinas16
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Waarom van het Schip Ajax blijft voor mij toch altijd een racistische voetbal club ,Maduro zou het naar mijn inzicht ook heel goed kunnen ,en als hij de kans niet bij ajax kr8jgt zullen ze er toch later heel veel spijt van krijgen ,kijk maar naar Bogarde en Reiziger ook over het hoofd zien vanwege ......mtf

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wordt de racisme kaart gespeeld, lees je een artikel wel? Hij heeft een 3 jaren plan staan, die wilt hij afmaken. Wie weet wordt i hoofdtrainer van jong Ajax of alsnog assistent naast John. Hij is echt niet klaar voor Ajax 1, dat zag je aan Heitinga ook. Het is te vroeg voor hem. Reiziger die gepasseerd is is een gemiste kans, maar Edwin heeft wel meer verkloot. (Ook Bogarde was hij schuldig aan.)

HarryPinas16
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Waarom Jong Ajax Waarom niet Van de schip bij jong Ajax ,je kan me wel komen vertellen dat Maduro weinig ervaring heeft ,maar hij is ook een kind van de club en heeft net zoveel ervaring in het voetbal wereld vooral bij Ajax ,kom niet met jou White lies Matter ,want die zijn het altijd met elkaar eens ,Stein was ook onervaren ,tenminste in het spel van Ajax ,dus jij kan mij wat met de racisme kaart ,fanbhoopnik dat Ajax juist met die Van Het Schip degradeert, de melkboer die gaat voorbij aan jou deur ,en ik weet nog steeds niet als je daadwerkelijk melk drinkt ,carnal mind constipatie volk dealen niet met niks constructief, zo Blind dat ze het niet zien wat dit is ,het is de film trademark met Eddy Murphy, het bedrijf in handen van een donkere trainer ,zou Ajax onwaardig zijn ,jij leef nog steeds in jou grot waar je vandaan komt ,anders niks gewent andere soorten te vertrouwen en die kans geven ongelijk afkomst

HarryPinas16
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

EDWIN FLAPOOR FLAPDROL HEEFT AJAX KAPOT GEMAAKT NIET STEIN ,VSN DER SAR is gewoon een hoogmoedig flapdrol die alleen aan zijn ego dacht door Peter Bosz niet als trainer bij Ajax te willen ,hè must don something wrong that why hé can't find no place

CG
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Na slechte tijden komen er weer " GOEDE TIJDEN " . Dat is altijd zo ! !

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

"Brobbey is niet voor niets geselecteerd voor het Nederlands elftal. Hij is de toekomst voor Nederland.” Ook alleen bij gebrek aan een echte spits op dit moment, want Woutje Worst tel ik niet eens mee.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen