ME grijpt in na Limburgse derby: supporter zwaargewond, twee aanhoudingen

14 oktober 2023, 21:21   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Na de Limburgse derby tussen VVV-Venlo en Roda JC in de Keuken Kampioen Divisie heeft de Mobiele Eenheid moeten ingrijpen om de supporters van beide clubs uit elkaar te houden. Twee personen zijn daarbij aangehouden, een derde raakte zwaargewond door vuurwerk.

Het treffen in Venlo eindigde in een 1-1 gelijkspel, waardoor koploper Roda JC twee punten verspeelde in het Limburgse onderonsje. Na afloop probeerden de aanhangers van beide clubs bij het verlaten van het stadion de confrontatie met elkaar aan te gaan, zo schrijft de politie in een verklaring. Daarbij moest de ME handelend optreden.

Artikel gaat verder onder video

Eén VVV-supporter probeerde daarbij vuurwerk te gooien maar werd daar zelf het slachtoffer van. "Het vuurwerk ontplofte vlak voor de op linie staande ME’ers. Niemand van de politie liep hierbij verwondingen op. De zwaargewonde supporter is overgebracht naar het ziekenhuis", schrijft de politie. Inmiddels zou de rust terug zijn in Venlo en beide supportersgroepen huiswaarts zijn gekeerd.

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het gaat hier wel even over VVV en Roda JC zeg. Wat de KKD al niet met "mensen" kan doen.

Koempel
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Échte clubs met échte supporters (dus niet die nepfans wat de zogenaamde topclubs hebben). Alleen kinderen en meelopers zijn voor een zogenaamde topclub (tenzij daar je roots ligt).

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen