Nieuw detail komt naar boven over speciale constructie in contract Xavi Simons

20 oktober 2023, 14:58   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

PSV kan door een bijzondere constructie een extra transfersom krijgen voor Xavi Simons, zo bevestigt Marco Timmer naar aanleiding van de berichtgeving van L'Équipe. De journalist van Voetbal International heeft ook vernomen dat een huursom, mits die wordt betaald, naar de club uit Eindhoven gaat.

L'Équipe onthulde vorige week, op de dag dat het Nederlands elftal het in de EK-kwalificatie opnam tegen Frankrijk, dat er een speciale clausule in het contract van Simons bij Paris Saint-Germain staat. Als de middenvelder annex aanvaller voor een bepaalde datum wordt verkocht, dan krijgt PSV de transfersom. De clausule gold afgelopen zomer en geldt naar verluidt ook volgend jaar zomer.

Artikel gaat verder onder video

Simons maakte afgelopen zomer voor een gelimiteerde transfersom van zes miljoen euro de overstap van PSV naar Paris Saint-Germain. De club uit de Franse hoofdstad verhuurde hem direct door aan RB Leipzig, waar hij met drie doelpunten en vier assists in zeven wedstrijden in de Bundesliga goed is gestart.

In Duitsland werd twee weken geleden gemeld dat Simons een jaar langer bij Leipzig blijft als hij aan twee voorwaarden voldoet. Allereerst moet moet de Oranje-international regelmatig speelminuten maken en de tweede voorwaarde is dat Leipzig zich kwalificeert voor de Champions League.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen