PSV legde een stadionverbod tot 2063 op

3 oktober 2023, 11:25   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

PSV heeft de beveiliging aangescherpt rond de thuiswedstrijden. Vorig seizoen viel Dylano K. Sevilla-keeper Marko Dmitrovic aan in de Europa League. De Eindhovenaren hebben daarna maatregelen genomen en hebben de schade verhaald op de dader. Die kreeg de boete van 20.000 euro doorgeschoven én een stadionverbod tot liefst 2063.

“Als je nu onze wedstrijden ziet, dan zie je dat we extra beveiliging hebben, ook op het veld. We hebben met name ook gekeken hoe we bepaalde tribunedelen beter in de gaten kunnen houden en de posities van stewards veranderd”, geeft PSV’s algemeen directeur Marcel Brands tekst en uitleg over de maatregelen die de Eindhovenaren namen na het treurige incident van vorig seizoen in de Europa League.

Artikel gaat verder onder video

PSV moest een deel van de Oosttribune sluiten in het eerstvolgende duel in Europa én kreeg een boete van 20.000 euro, die volledig werd verhaald op dader Dylano K., die tot dusver aan zijn betalingsverplichtingen heeft voldaan. De straf viel voor PSV relatief licht uit. “De UEFA Security Delegate heeft het hele traject met ons doorlopen voor de wedstrijd. De UEFA weet ook dat een incident altijd kan plaatsvinden, maar de mate waarin je je hebt voorbereid wordt meegenomen in de strafmaat”, aldus Brands, die denkt dat het incident dinsdagavond nog wel ter sprake komt met het bestuur van Sevilla.

“We hebben vorig jaar in een brief direct onze excuses gemaakt tegenover Dmitrovic en Sevilla. De doelman heeft zich heel professioneel opgesteld door de wedstrijd uit te willen spelen. Daar zijn wij hem heel dankbaar voor. Dat had ook anders gekund en dan waren de gevolgen van het incident waarschijnlijk nog veel groter geweest”, zei de bestuurder, die het voorval ‘een van de meest teleurstellende momenten’ van zijn directeurschap noemde.

Lees terug: Ouders veldbestormer PSV hekelen 'opruiende teksten' Brands

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

GabrielleX01
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat een heel specifiek random getal. Waarom niet gewoon levenslang?

Schuilnaam
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik vermoed dat het komt doordat vorig seizoen "2022-2023" was en het stadionverbod dan geldt tot en met seizoen "2062-2063", wat neerkomt op 40 voetbalseizoenen (wat minder random klinkt dan 2063 ;-) )

GabrielleX01
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

@Tim23 ah oke, dat maakt het iets logischer ja. Cheers.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

50 jaar te weinig

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen