'Rensch ondanks dramatisch Ajax-seizoen in belangstelling twee Engelse grootmachten'

31 oktober 2023, 13:11   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Ajax-verdediger Devyne Rensch (20) staat - ondanks de malaise in Amsterdam - in de belangstelling van zowel Liverpool als Arsenal, zo claimt Football Insider op basis van niet nader genoemde bronnen. Bij die eerste club zou hij de stand-in moeten worden van Trent Alexander-Arnold; die bij een blessure aan het begin van het seizoen noodgedwongen werd vervangen door centrale verdediger Joe Gomez.

Rensch debuteerde in november 2020 in het eerste elftal van Ajax en kwam sindsdien in alle competities tot 101 wedstrijden voor de Amsterdammers. Doorgaans doet hij dat als rechtsback, maar sporadisch werd hij ook links of zelfs in het centrum van de defensie ingezet. Die multifunctionaliteit zou een belangrijk argument zijn voor Liverpool-trainer Jürgen Klopp, die met Virgil van Dijk, Cody Gakpo en Ryan Gravenberch reeds drie Nederlanders tot zijn beschikking heeft.

Artikel gaat verder onder video

Daarnaast zou Rensch dus ook op de radar van Arsenal zijn verschenen; volgens het artikel houden The Gunners de ontwikkeling van de verdediger 'nauwlettend in de gaten'. Voor welke positie hij in Noord-Londen in beeld zou zijn wordt niet gespecificeerd, maar de nummer twee van het voorbije seizoen beschikt met Ben White, Takehiro Tomiyasu en Cédric Soares al over drie rechtsbacks. Aan de linkerkant is Jurriën Timber kandidaat, al is de momenteel zwaar geblesseerde oud-ploeggenoot van Rensch van nature meer een centrale verdediger.

Transfersom
Mocht één van de Engelse topclubs komende winter zaken willen doen met Ajax, dan zal er een transfersom op tafel moeten komen. Zijn huidige verbintenis loopt namelijk tot medio 2025. Daardoor zijn de Amsterdammers komende zomer mogelijk genoodzaakt hem te verkopen óf zijn contract te verlengen, om een transfervrij vertrek over anderhalf jaar te voorkomen. Dit seizoen kwam Rensch negen keer in actie voor Ajax, maar de laatste drie wedstrijden ontbrak hij wegens een blessure.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik hou mijn hart vast van de spanning. Alstublieft, almachtige daarboven, laat Rensch verkocht worden, weer kassa en Ajax kan zich daarmee weer gaan versterken. Zelf denk ik aan een Arias die elders nog te koop is.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen