Steijn verrast vriend en vijand met opstelling van Ajax tegen AZ

8 oktober 2023, 13:22   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

De opstelling van Ajax voor de wedstrijd tegen AZ kent een paar grote verrassingen. Zo hebben onder meer Jakov Medic en Amourricho van Axel Dongen een basisplaats. De wedstrijd tussen Ajax en AZ begint om 14.30 uur.

Medic heeft zijn eerste basisplek sinds 31 augustus in de Europa League tegen Ludogorets (0-1 nederlaag). Van Axel Dongen staat voor het eerst in de basis in de Eredivisie: hij had alleen op 20 januari in de KNVB Beker tegen Excelsior Maassluis een basisplek in een officiële wedstrijd. Op het middenveld neemt Silvano Vos de plek van Benjamin Tahirovic weer over, nadat Vos geschorst was tegen AEK Athene.

Artikel gaat verder onder video

Josip Sutalo en Steven Berghuis maken geen deel uit van de opstelling. Zij behoren niet eens tot de wedstrijdselectie en dat heeft volgens Ajax te maken met een gebrek aan wedstrijdfitheid.

Bij AZ is er één wijziging te bespeuren in de opstelling. Riechedly Bazoer miste de afgelopen twee duels door een blessure, maar is inmiddels weer fit. Daardoor verdwijnt Wouter Goes uit de basis.

Een wedstrijd tussen Ajax en AZ is normaliter een topper, maar betreft zondag een ontmoeting tussen de nummers zestien en twee van de Eredivisie. De notering van Ajax is wat misleidend - de Amsterdammers hebben minder wedstrijden gespeeld dan de ploegen die hoger staan - maar toont wel aan dat geen sprake meer is van een echte topper.

Opstelling Ajax: Gorter; Rensch, Medic, Avila, Hato; Vos, Bergwijn, Taylor; Forbs, Brobbey, Van Axel Dongen

Opstelling AZ: Ryan; Sugawara, Penetra, Bazoer, Møller Wolfe; Clasie, De Wit, Mijnans; Lahdo, Pavlidis, Van Brederode.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Tikkieterug 44
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Had Gorter ook gewisseld

Waarom19
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wie is Stein ???

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen