Sven Mislintat gaf 29 miljoen euro te veel uit, één transfer spant de kroon

6 oktober 2023, 20:28   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Sven Mislintat heeft de afgelopen transferzomer 29 miljoen euro door het putje gespoeld, zo stelt Marije Haeck van databureau BEBR in gesprek met De Telegraaf. Voor zes spelers betaalde Ajax volgens de wetenschapper veel te veel. Gastón Ávila geldt als negatieve uitschieter.

Mislintat haalde de afgelopen zomer twaalf spelers naar Amsterdam: Josip Sutalo, Georges Mikautadze, Carlos Forbs, Ávila, Chuba Akpom, Borna Sosa, Benjamin Tahirovic, Sivert Mannsverk, Diant Ramaj, Anton Gaaei, Jakov Medic en Branco van den Boomen. Alleen voor Van den Boomen betaalde Ajax geen transfersom. Hij kwam transfervrij over van Toulouse.

Artikel gaat verder onder video

Haeck haalde de aanwinsten door haar softwareformule. "Volgens ons model heeft Ajax bijna 29 miljoen euro te veel betaald. Er waren vier transfersommen redelijk marktconform: die voor Josip Sutalo, Anton Gaaei, Jakov Medic en Sivert Mannsverk; Borna Sosa was volgens onze formule een goede deal. Maar voor de rest is zwaar overbetaald, met als uitschieter Gaston Avila, voor wie bijna drie keer de waarde is betaald."

Mislintat heeft volgens Haeck 29 miljoen euro door het putje gespoeld. "Zou Mislintat met onze informatie op zak de onderhandelingen maar met tien procent hebben verbeterd, dan had hij in één transferwindow al 2,9 miljoen euro bespaard. Maar we gaan er vanuit dat het ook vele malen beter kan dan tien procent. Dus heb je het over echt grote bedragen. Het geeft de meerwaarde van een objectieve second opinion aan."

Haeck vindt het in principe een goede zaak dat Mislinta gebruikmaakt van data. "Maar de kwaliteit van de data en de analyse moet wel zijn gewaarborgd. En er moet transparantie zijn in het proces en geen enkele vorm van mogelijke belangenverstrengeling. Als Mislintat wel binnen die lijntjes had gekleurd, had hij van mij elke vleiende bijnaam mogen krijgen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Waarom19
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Watceen gelul allemaal,van deze opruier.Marije Haek. Dit kutwijf meldt niks over het feit dat . Mislintat 160 miljoen heeft binnen geharkt voor Ajax met de verkoop van zeer matige spelers

Goku
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

maar dat is toch grote deels te danken aan Overmars, die heeft de meeste spelers gehaald en op juite waarde geschat

Allback
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Mislintat heeft geen 29 miljoen teveel betaald, hij heeft bijna 100 miljoen teveel betaald. Aangezien Forbes tot nu toe de enige is die laat zien dat hij het niveau van Ajax aankan.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Over aankoop en verkoop van Mislintat kan men tot in lengte van dagen gaan discussiëren, ik weet alleen dat hij veel voor Ajax met winst verkocht had. En wat de aankoop van slechte spelers betreft, dat moet je incalculeren, gebeurt af en toe kijk maar naar Feyenoord: Danilo, Bozenik, Walemark en naar PSV: Maxi Romero, Bruma, Baumgartle, Schwaab, Max.

BENNINK24
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nou , rechtzaak en laat hem en diegene die verantwoordelijk zijn waren voor de kosten en derving betalen. En anders het gevang in. Als je de boel belazerd moet je er voor gestraft worden.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen