'Sven Mislintat wilde Steijn niet naar Ajax halen: Duitser had voorkeur voor buitenlander, Bosz ook genoemd'

6 oktober 2023, 08:05   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Sven Mislintat verbaasde een paar maanden geleden vriend en vijand door Maurice Steijn aan te stellen als opvolger van John Heitinga en daarmee de nieuwe hoofdtrainer van Ajax. Maar als het aan de voormalig directeur voetbalzaken had gelegen, dan had er in Amsterdam iemand anders voor de groep gestaan. Ook de naam van Peter Bosz viel in de zoektocht naar een nieuwe trainer.

Hoewel Mislintat inmiddels bijna twee weken niet meer werkzaam is bij Ajax, blijft hij onderwerp van gesprek. Niet alleen vanwege het onderzoek dat naar hem loopt wegens mogelijke belangenverstrengeling. Ook omdat Ajax binnen de lijnen heel matig voor de dag blijft komen en de trainer die door Mislintat is aangesteld én de spelers die hij naar Amsterdam heeft gehaald tot op heden heel weinig indruk maken. Vooral Steijn moet het de laatste tijd ontgelden bij een groot deel van de Ajax-aanhang. De Hagenaar loodste Sparta Rotterdam in het afgelopen seizoen nog naar een knappe zesde plaats, maar haalde met Ajax slechts vijf punten uit de eerste vijf competitieduels en staat in de Europa League op twee punten uit twee wedstrijden.

Artikel gaat verder onder video

Waar Mislintat na de voor Ajax dramatisch verlopen Klassieker tegen Feyenoord de deur werd gewezen door de clubleiding, blijft Steijn voorlopig het vertrouwen houden. Dat is voor de voormalig technisch directeur van de recordkampioen een hard gelag, omdat hij Steijn in eerste instantie helemaal niet naar Amsterdam had willen halen. Volgens Tim van Duijn van Voetbal International had Mislintat een voorkeur voor Kjetil Knutsen. De Noor, trainer van FK Bodø/Glimt, leek een paar maanden geleden inderdaad hard op weg naar de Johan Cruijff ArenA, maar zette uiteindelijk zelf een streep door een avontuur in Nederland. Volgens Van Duijn had de Ajax-directie een voorkeur voor een Nederlandse trainer. “De naam van Bosz is zeker gevallen, maar Sven werd geadviseerd Bosz niet te nemen”, schrijft Van Duijn.

Steijn werd de nieuwe trainer van Ajax, terwijl Bosz aan de slag ging bij PSV. De Apeldoorner heeft het vooralsnog goed voor elkaar in Eindhoven. Onder zijn leiding won PSV de eerste zeven competitieduels en plaatste het zich bovendien voor het hoofdtoernooi van de Champions League. Na de 4-0 nederlaag bij Arsenal pakten PSV en Bosz dinsdagavond in de thuiswedstrijd tegen Sevilla hun eerste punt in de groepsfase. Op 29 oktober ontmoeten PSV en Ajax elkaar in Eindhoven. De grote vraag is of Steijn dan nog voor de groep staat in Amsterdam. De huidige nummer vijftien (!) van de Eredivisie wacht een zeer pittig programma. Zondag komt AZ op bezoek in de Johan Cruijff ArenA en na de interlandperiode staan uitduels met FC Utrecht, Brighton & Hove Albion (Europa League) en PSV op de planning.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Eenmening
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Een beetje achterafgelul van Sven. Maar het ging al mis dat een ene Van der Sar eerst commercieel directeur werd. En daarna nog erger: ALGEMEEN DIRECTEUR. Het werk van Overmars verbloemde veel. VAN DER SAR heeft zijn persoonlijke rancune geuit door Bosz voor de zoveelste keer te weigeren omdat hij kritiek had op een aantal mensen dat NIET een dergelijke functie aankonden in de Ajaxleiding. Van de Sar had lekker voorzittertje moeten spelen in zijn geval Noordwijk... en niet meer in de landelijke voetbalwereld actief zijn. (Een voorstel die exspelers zoals Kuijt of Sneijder ook ter harte moeten nemen.)

Voetbalfanaat
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Je weet gewoon niet meer wat je nog moet geloven. Ze lopen allemaal met modder te gooien en zo proberen ze hun eigen straatje schoon te vegen. Feit is dat er een grote puinhoop is gemaakt en het grote slachtoffer is de club Ajax en haar supporters.

AlleHensAanDek
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Er staat 'hij blijft onderwerp van gesprek'.... Dit is omdat internet sites graag willen roddelen en niet creatief (willen) zijn met het vinden van andere onderwerpen.

Brigges
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Die Duitse rot mof had sowieso nooit aangesteld moeten worden en nu willen bepaalde figuren hem nog de hand boven het hoofd houden. Steijn is een goede trainer, maar heeft twee grote fouten gemaakt. Heeft alles van Mislintat geaccepteerd zonder weerwoord. Heeft Hato linksback gezet omdat de knoeier Avila daar niet wilde spelen.De trainer bepaald de opstelling en mag zich nooit laten intimideren door een TD of een speler. Steijn moet vanaf nu de leiding nemen anders is het gedaan met hem. Jammer, want ik vind het een goede trainer, maar helaas durft hij niet zijn eigen visie door te drukken. En dat heb je in de slangenkuil Ajax wel nodig, iemand met autoriteit.

Eaglemind
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Had hij toch niet de volledige vrije hand zoals door velen werd verondersteld. Of is alles wat we voorgeschoteld krijgen nepnieuws dan wel rancune van enkelen.

Smellypig
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Iedereen heeft het over de slechte dingen van die Duitser, maar niemand zegt iets over 17 clubs die nu een vrolijk seizoen hebben. Viva Sven.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen