Valentijn Driessen doet opvallende voorspelling: 'Ik denk dat Ajax nog steeds...'

30 oktober 2023, 08:42   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots / De Telegraaf

Valentijn Driessen denkt dat Ajax ondanks de huidige achttiende plaats op de ranglijst nog steeds Europees voetbal kan halen. In een video-item van De Telegraaf gaat de journalist in op de komst van John van 't Schip en de perspectieven die de Amsterdammers dit historische seizoen nog hebben.

Onder interim-trainer Hedwiges Maduro speelde Ajax zondag één hoopgevende helft tegen koploper PSV. Daarin nam de recordkampioen een 1-2 voorsprong en liet de club zelfs na om de Eindhovenaren nóg meer pijn te doen. In het tweede bedrijf rechtte de thuisclub echter de rug en liep de ploeg van Peter Bosz alsnog uit naar een ruime 5-2 zege, waarmee Ajax werd veroordeeld tot een voorlopige achttiende en laatste plaats op de ranglijst.

Artikel gaat verder onder video

Maandag zal Maduro naar verwachting plaats gaan maken voor John van 't Schip, die in tegenstelling tot de voormalig assistent van Maurice Steijn wél over de hoogste trainerspapieren beschikt. Driessen denkt dat Van 't Schip voor een stevige klus staat: "Het zal van de grond af opgebouwd moeten worden." Toch was in Eindhoven te zien dat er wel degelijk potentie in de spelersgroep zit, denkt de chef voetbal: "Brian Brobbey speelde best goed maar maakte de kansen niet af." Daarnaast noemt hij ook 'echte Ajax-spelers' als Steven Berghuis, Kristian Hlynsson en Jorrel Hato: "Daar zal Van 't Schip op voortborduren", aldus Driessen.

Het seizoen is wat Driessen betreft dan ook nog zeker niet verloren: "Ik denk dat Ajax zelfs nog wel 'gewoon' Europees voetbal kan halen. Iedereen schrijft Ajax nu af, maar ze krijgen nu echt een relatief eenvoudig programma, voor zover je daar bij de club van kan spreken. Als je dan een behoorlijke serie kan neerzetten met Van 't Schip, dan kan het best wel wat worden." Overigens had Driessen een andere trainer voor de groep gezet: "Zelf had ik de voorkeur voor Henk ten Cate, dat is iemand die binnenkomt en wat kan bewerkstelligen."

Programma
Normaal gesproken zal Van 't Schip komende donderdag debuteren als Ajax het inhaalduel met FC Volendam in de Johan Cruijff ArenA speelt. Vervolgens wacht reeds twee dagen later opnieuw een thuiswedstrijd; nu tegen sc Heerenveen, de nummer elf van de ranglijst. Daarna treffen de Amsterdammers in de Eredivisie achtereenvolgens Almere City, Vitesse, NEC en het restant van de in september gestaakte uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk, waarin de club een 2-3 voorsprong over de streep moet zien te trekken.

Gaat Ajax dit seizoen nog Europees voetbal halen?

Laden...
3249 stemmen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ten Cate zou bij een aanstelling als hoofdcoach van Ajax nog meer dan nu alles naar zijn hand willen zetten, want die wil niet gepiepeld worden. Zou een zeer slecht keus zijn.

Voetbalxpert
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

ik moet bijna kotsen van deze man. Eerst een hoop onrust veroorzaken en nu dit

Koempel
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik heb niets met deze club maar DrieSSen is echt een misselijkmakende MSM journalist!

Ajacio
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Valentijn bla bla bla bla Altijd Ajax ongenuanceerd de grond intrappen, en nu ze er een meter onder liggen, gaat hij ze moed in praten Een HEEL vies mannetje In VI komt er vaak geen verstandig woord uit, en word hij vaak voor lul gezet door zijn collega's Een heel walgelijk irritant mannetje

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen