Valentijn Driessen ziet Arne Slot zeldzame blunder maken: 'Dat vond ik een enorme fout'

27 oktober 2023, 18:49   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Hoewel Feyenoord woensdag bijzonder veel indruk maakte in het Champions League-duel met SS Lazio, vindt Valentijn Driessen dat Arne Slot met het inbrengen van Marcos López een zeldzame 'trainersblunder' heeft gemaakt. De Peruviaan kwam halverwege het duel in het veld voor Bart Nieuwkoop, die in het eerste bedrijf een gele kaart pakte én een blessure opliep.

In de podcast Kick-Off van De Telegraaf toont Driessen zich - net als vrijwel iedereen die de afgelopen dagen aan het woord kwam - bijzonder lovend over de prestaties van Feyenoord, dat de Italianen volledig terecht op een 3-1 nederlaag trakteerde in De Kuip. Ook Slot wordt breeduit bewierookt in binnen- en buitenland, maar beging tegen Lazio in de ogen van Driessen dus een zeldzame mispeer.

Artikel gaat verder onder video

"Dat was natuurlijk een trainersblunder", stelt de chef voetbal van de ochtendkrant. "Je kan niet met de linksbenige López, die nauwelijks speelt, als rechtsback spelen tegen Lazio." De tweede helft was bovendien nog maar enkele minuten oud toen de Zuid-Amerikaan eveneens een gele kaart pakte, al merkt Mike Verweij op dat dat 'wel een onterechte' beslissing was. "Maar hij veroorzaakt ook nog een penalty", vervolgt Driessen, "daar had hij ook geel kunnen krijgen en dan wordt hij er ook nog uitgestuurd. Dus dat vond ik een enorme fout van Slot, een van de weinigen die hij die avond heeft gemaakt."

Daarnaast vraagt Driessen zich af wat er gaat gebeuren als Gernot Trauner hersteld is. De Oostenrijker geldt vooralsnog als onbetwiste basisspeler, maar bij zijn absentie vormden Lutsharel Geertruida en David Hancko een prima duo in het centrum van de defensie. "Als die Trauner weer fit is, dan ga je Geertruida toch niet weer rechtsback zetten?", vraagt de journalist zich af. "Die is veel te belangrijk in de as", geeft hij zelf het antwoord. "Plus: als je hem dadelijk moet verkopen, wat verkoopt beter: een simpele rechtsback of een centrale verdediger die kan inschuiven?"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Normaal kan ik Valentijn wel pruimen, maar hier zit hij er zelfs dubbel naast. Nieuwkoop werd gewisseld omdat ie al een gele kaart had opgelopen en dicht tegen de 2e geel aan zat. Als je die dus laat staan speel je de rest van de wedstrijd met 10 man. Lopez inderdaad niet gewend op links, maar wat is beter: met 1 man minder of met 11 man, daarbij Lopez is verdediger dus 1+1=2. Daarbij is er gewisseld bij een 3-0 stand in voordeel van Feijenoord. Ten tweede is Lutsharel Geertruida zowel RCV alsook RVV., oftewel multifunctioneel qua verdediger. Wat verkoopt nu beter, een statische verdediger of een multifunctionele verdediger? En ja, Valentijn. Als Trauner straks weer hersteld is, gaat Luts gewoon weer naar zijn vertrouwde rechtervleugel positie, omdat hij multifunctioneel is en uitstekend speelt op beide posities.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ach laat driessen lekker gaan . Gezien de spelers beschikbaar en situatie ,was het vrij logisch . Dat weet iedereen . Driessen heeft een stukje nodig prima toch .

Wimpiefr
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

In tegenstelling tot wat sommige denken hier maĝ je kritiek op iedereen hebben maar Driessen probeert altijd problemen te creëren. De op merkinbreuk over Geertruida en slot is gewoon zoeken naar en aanzwengelen van...... misselijke man die valentijn azijnpissers. Noemt zich journalist pfff

Gust
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Die Valentijn heeft ook altijd overal commentaar op, en in negen van de tien gevallen zit hij ernaast. Ik snap werkelijk niet wat ze met die junk op tv moeten?

R.J. Kalis
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Driesen, Heb jij zelf weleens gevoetbald? Dan kan je meer praten. Bij jou is het de beste stuurlui staan aan wal, Ga jij eerst maar een boekje lezen heo je moet leren voetballen en heb niet zoveel commentaar op iets waar je totaal geen verstand van hebt.

Wimpiefr
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Kingcrimson, weet jij wat een journalist is??? Kijk het probleem.met Valenteintje is dat hij iets benoemd, dat prima. Slot kent de selectie kent zijn opties en maakt met zijn staf een keuze.. dan kan Valenteintje dat dom vinden en dat mag maar komt dan met iets dat Slot beter had kunnen doen!! Een jonkie voor de leeuwen gooien en Geertruida uit het centrum. Ik kan je op een briefje geven dat ook dan Valenteintje een blunder had gezien.... kom met een stuk over de koop clubs en de clubs die met minder middelen een team samenstellen en dan inhoudelijk. Hoe doen ze dat en met wie.. dan heb je het over journalistiek en niet over domme 10 in het dozijn analyses.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen