Van Hanegem haalt uit naar Higler en FC Twente: 'Heb er met ergernis naar gekeken'

30 oktober 2023, 10:06   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Willem van Hanegem heeft zich zondag gestoord aan het optreden van scheidsrechter Dennis Higler bij de wedstrijd FC Twente - Feyenoord. Ook het spel van de Tukkers, die de regerend landskampioen de eerste nederlaag van het seizoen toebrachten, kan de goedkeuring van De Kromme niet wegdragen.

In zijn column in het Algemeen Dagblad stelt Van Hanegem dat Feyenoord terecht verloor in Enschede én dat zijn mening over de leidsman en de tegenstander niet gekleurd zijn door zijn status als clubicoon in Rotterdam-Zuid. Toch zat Higler met de zes minuten toegekende blessuretijd in de ogen van Van Hanegem helemaal mis: "De verzorger van FC Twente moest om de paar minuten naar spelers sprinten die net deden of ze zwaar geblesseerd waren. De VAR had zo’n beetje een kwartier nodig om te bekijken of de 2-0 nou wel of geen buitenspel was. En dan trekt die Higler er welgeteld zes minuten bij. Hoe kan dat? In de blessuretijd had Twente gewoon weer twee ‘zwaar’ geblesseerde spelers. En als je een snotneus hebt, laat Higler verzorging toe", laat Van Hanegem optekenen.

Artikel gaat verder onder video

De nederlaag in Enschede kwam slechts vier dagen nadat de Nederlandse voetbalwereld over elkaar heen buitelde om Feyenoord te complimenteren met de 3-1 zege op SS Lazio in de Champions League. Van Hanegem vindt de lof wat overdreven: "Dat is wel typisch Nederlands, achter de winnaar aanrennen en zo veel mogelijk schouderklopjes geven." Daarbij speelt ook mee dat de tegenstander niet meer de goede ploeg is die het in het verleden wél was, stelt hij: "Ze speelden goed tegen Lazio, dat is duidelijk. Maar dat Lazio, daar is het beste wel vanaf, toch? In de Serie A, in Europa. We zien altijd hetzelfde. Ciro Immobile was altijd een geweldige spits. Maar wel in het verleden."

De prestatie van FC Twente moet eveneens niet groter gemaakt worden dan hij is, meent Van Hanegem: "Alles is daar gebaseerd op het randje opzoeken, dan gaat dat publiek er volledig achter staan en heb je een zware wedstrijd. Als ze niet in De Grolsch Veste spelen, zie je al dat het een stuk minder is." Verderop: "Verder gun ik Joseph Oosting zijn successen, hoor. En het Twentse publiek was blij, dat snap ik. Maar ik heb er met ergernis naar gekeken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

redknap
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Van Hanegem is als Feyenoorder niet objectief en hij moet zelf eens kijken hoe die Stengs en Geertruida onbenullig tekeer gaan. Geertruida is gewoon een rauwdauwer . Ook Stengs, die goed kan voetballen, kon slecht tegen zijn verlies. Hancko, de zogenaamde top verdediger, kwam tegen de klein Ugalde er niet aan te pas. Ballen er uit trappen wijst op paniek/angst. Higler maakte er een potje van. Het Feyenoord publiek is net zo gek als Twente publiek dat net als Van Hanegem door een gekleurde bril kijkt.

Performance
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

dan die smerige tackle op Gimenez van Proper die niet bestraft is en tevens een glaszuivere penalty onthield, smerig spelletje van diverse verantwoordelijken, Proper krijgt straks zijn deel als Feyenoord thuis speelt zo niet doe ik het zelf wel als het moet😋

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Vergeet niet dat hij al geel had ,dus dat was rood geweest . Het kwalijke is dat men niet eens keek . Feyenoord speelde niet top en dit was een moment geweest waarin je zo'n slechte wedstrijd nog had kunnen omdraaien

Waarom19
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Van Hanegem is al aan het dementeren.

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Gedraag je Willempie !!!!!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen