FC Twente bezorgt Feyenoord eerste nederlaag van het seizoen

29 oktober 2023, 14:17   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

FC Twente heeft met 2-1 gewonnen van Feyenoord en dat betekende de eerste nederlaag voor de ploeg van Arne Slot dit seizoen. In de eerste helft werd het 1-0 door een doelpunt van Manfred Ugalde en na de rust verdubbelde invaller Ricky van Wolfswinkel de marge. Vlak voor tijd werd het nog spannend door een doelpunt van Lutsharel Geertruida, maar verder kwam Feyenoord niet.

Feyenoord wilde graag de reeks van de afgelopen weken doorzetten tegen FC Twente. Deze week werd er nog overtuigend gewonnen van Lazio Roma in de Champions League. Ook de Enschedeërs zijn goed bezig, ondanks de ploeg vorige week gelijkspeelde in de derby tegen Heracles. Een 0-2 voorsprong werd verspeeld door de Tukkers.

Artikel gaat verder onder video

FC Twente begon goed aan de wedstrijd tegen Feyenoord, want in de tiende minuut stond de ploeg van Joseph Oosting al op voorsprong door een doelpunt van Ugalde. De spits trok naar binnen en schoot via een verdediger van Feyenoord binnen. De Rotterdammers hadden het erg lastig in Enschede en konden ook amper kansen creëren. Vlak voor het einde van de wedstrijd kreeg Lutsharel Geertruida nog een kans. De verdediger kreeg uit een voorzet de bal en schoot tegen de paal. Achteraf bleek het al buitenspel te zijn.

Lees ook: Arne Slot-formule gekraakt door FC Twente: 'Feyenoord had híér geen antwoord op'

In de tweede helft bleef Feyenoord wel grote kansen krijgen, maar door goede reddingen van Lars Unnerstall bleef een doelpunt uit. Als je zelf niet scoort, dan krijg je een doelpunt tegen. Dat gebeurde ook, want een lange bal van de Duitse doelman belandde achter de verdediging van Feyenoord bij Van Wolfswinkel. De spits gaf af op Ugalde, maar de Costa Ricaan schoot tegen Justin Bijlow aan. In de rebound kon de Nederlandse spits binnenschieten. Eerst werd het doelpunt nog afgekeurd wegens buitenspel, maar de VAR besliste dat het doelpunt wel door kon gaan.

Spannend werd het nog wel, want in de 86ste minuut werd er gescoord door Geertruida. Eerst schoot Ondrej Lingr uit een corner nog op het houtwerk, maar in de rebound kon de Nederlands international binnenschieten. Uiteindelijk viel er geen doelpunt meer en dus betekende dat de eerste nederlaag van Feyenoord dit seizoen. Met deze overwinning stijgt FC Twente over Feyenoord heen en staan de Rotterdammers op het moment vierde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Hijreageertaltijd
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Feijenooit feijenooit wat gaan we doen vandaag , O nee stop maar , ze hebben verloren

jurgen😎
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Niet zo heerlijk als wat Psv met de nummer 18 gaat doen zometeen , wl grappig dat je altijd tof doet totdat Ajax weer voor de 50x verliest dan ben je weer anderhalve dag op oma's zolderkamer aan het JANKEN JANKEN JANKEN

jurgen😎
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Liever een domme Rotterdammer dan een inteelt kind uit Urk .En nu weer gauw op oma's zolderkamer achter de toetsenbord zit te JANKEN JANKEN JANKEN NA weer de zoveelste pakslaag 5 2

boyke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat een domme lompe opmerkingen mister betweten King . Zo zie je maar weer dat je echt een hele erge kleine kleuter bent zonder enig verstand, Ga zo door en je mag opnieuw de kleuterschool weer overdoen. Je hebt schijt aan alles en iedereen hier dat zit in je brein en nu een oproep aan iedereen om nergens meer op te reageren wat die King hier neer kladdert. Heeft geen enkele zin nog ergens op zijn teksten te reageren tegen iemand die geen enkele verstand heeft en geen voetbalkennis dan alleen maar hier de boel komt ophitsen. Laat die gast toch lekker barsten en links liggen.
Tegen FCU wil ik keihard zeggen dat jullie een verkeerde site hebben en alles maar toelaten. Hier moeten jullie iets aan doen door een betere organisatie en door alleen mensen toe te laten die normaal kunnen doen en die schelden of klets praten meteen een ban opleggen openbaar dat iedereen het ziet.

Flamingo
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Terechte overwinning voor Twente. Slechte eerste helft van Feyenoord, maar Twente stond perfect! Gefeliciteerd!

jurgen😎
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

ja man twente deed het heel goed met stoppen van de aanvallen sterk de laatste linie van ze niks om op af te kraken.

Flamingo
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nee idd, kan hier mee leven. Twente speelde organisatorisch zeer sterk. En de laatste linie idd ijzersterk. Twente uit is en blijft lastig!

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Die hebben een weeklang gekeken naar feyenoord en erop getraind . Geen wedstrijden gehad dus volop gefocust . Dan komen ze met mazzel op 1-0 ja dan wordt het lastig .

FCJel
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Twente stond heel erg goed. Dit is het nadeel van Europees in de benen. Ook Feyenoord heeft wel eens een off day. Kop omhoog, op naar volgende week.

Klantenservice
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Terecht verloren, feyenoord onmachtig vandaag. Wederom na een Europese wedstrijd, een slechte wedstrijd. Daar moeten ze iets mee. Voor nu even pas op de plaats.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Feyenoord begon gewoonte makkelijk Tegen een twente vol met energie . Gelukkig op 1-0 ,en dan wordt het lastig . Zeker met een scheids die maar blijft fluiten waardoor je niet echt een wedstrijd krijgt. Pingel op 1-1 onthouden . Daarna ga je vol vooruit maar dat is te laat . Jammer maar 1 verliespartij in 10 wedstrijden is geen drama. En als je psv ajax gezien hebt is het idd 7 punten maar zullen ze daar ook niet alles blijven winnen .

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen