Vergeten Feyenoorder maakt slechte beurt bij zege Jong Oranje, twee 'Ajax-goals'

17 oktober 2023, 19:23   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © X

Neraysho Kasanwirjo heeft een ongelukkige avond gehad bij Jong Oranje. Terwijl de ploeg van Michael Reiziger zonder problemen afrekende met de leeftijdsgenoten van Gibraltar (0-5), ging de verhuurde Feyenoorder na ruim een uur spelen in de fout. Daardoor kon de thuisploeg bijna het tweede doelpunt in deze kwalificatie maken in Groep C.

En dat terwijl de aan Rapid Wien verhuurde verdediger in eerste instantie niet opgeroepen was door bondscoach Reiziger, maar na het doorschuiven van Ian Maatsen mocht hij alsnog komen opdraven. En kreeg hij in Gibraltar een basisplaats en wilde hij zich vast en zeker laten zien, maar na een uur liet hij zich in de zestien kinderlijk eenvoudig aftroeven. Calvin Raatsie redde Kasanwirjo, die in de afgelopen maanden ook trainer Arne Slot niet kon overtuigen. Uiteindelijk kreeg hij ook de scheidsrechter mee, want die floot voor een overtreding, maar er was niets aan de hand. Sowieso speelde Kasanwirjo (basisklant in Oostenrijk) niet erg gelukkig, al mocht hij wel negentig minuten blijven staan.

Het was een van de kleine smetjes op een verder probleemloze avond voor Jong Oranje, bij wie Ruben van Bommel (twee assists), Million Manhoef (goal en assist) en Myron van Brederode (goal en twee assists) de grote mannen waren. Een geldig lijkende treffer van Manhoef had nog een zesde goal kunnen betekenen (zie onder), maar zijn bal ging via de onderkant van de lat het doel uit en de grensrechter dacht dat de bal niet over de lijn was.

Ook kwamen er nog twee Ajax-doelpunten op papier: Kenneth Taylor opende de score op Gibraltar, terwijl aanvoerder Devyne Rensch met een bekeken schuiver na ruim een uur het eerste doelpunt in de tweede helft maakte. Als het vizier meer op scherp stond, had Oranje de ruimste overwinning ooit (8-0) zeker kunnen evenaren, maar dat zat er door de afronding niet in. En ook doelman Bradley Avellano keepte uitstekend. Desondanks is Oranje met twaalf punten uit vier duels hard op weg naar het EK in 2025 in Slowakije.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Swiebertje
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Schaamteloos. Taylor in een Oranje shirt. Slechtste Ajax middenvelder sinds tijden. Idem dito Rensch. Waarom worden spelers van de nummer 16 van de Eredivisie uberhaupt opgeroepen? Na zondag bij verlies in Utrecht neemt Ajax zelfs de rode lantaarn over.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Volkomen met je eens Swiebertje.

Deblauwe1
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Op deze foto is NIET te zien of die bal over de lijn is. Dat zou alleen te zien zijn als je op de achterlijn n foto zou maken

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen