'Wie het voor het zeggen heeft bij Ajax? De Telegraaf is al lang boos op Ajax, dat is zo'n macht'

6 oktober 2023, 19:57   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © De Telegraaf / Talpa

Pier Eringa heeft zich het afgelopen jaar meerdere malen afgevraagd wie het nou echt voor het zeggen heeft bij Ajax, zo vertelt hij tegen NRC. Volgens de opgestapte voorzitter van de Raad van Commissarissen is er bij de Amsterdamse club een vijfde colonne die bepaalt.

Bij zijn voordracht als president-commissaris begon de bezorgdheid van Eringa. Hoewel hij de enige serieuze kandidaat was en al gesprekken voerde met alle bestuursorganen, kreeg hij ‘opeens’ van het door Ajax ingeschakelde headhuntersbureau te horen dat ‘men’ een tweede kandidaat wilde. "Toen zei mijn vrouw al: Pier, dit is toch wel heel raar, hè. Dat is een oranje lampje: wat gebeurt hier achter de schermen?", aldus Eringa, die nog altijd niet weet van wie het initiatief was en wie de tweede kandidaat was.

Artikel gaat verder onder video

In het voorjaar nam de bezorgdheid toe toen de RvC voorstelde een vergoeding te koppelen aan de functie van toezichthouder. De bestuursraad van de vereniging steunde het plan, maar trad na felle kritiek vervolgens af. "Dat was nog zo'n moment dat ik dacht: oei, wie heeft het hier voor het zeggen?"

Die vraag is voor Eringa niet eenvoudig te beantwoorden. "Nou, niet de RvC. En de directie is ook onvoldoende in positie. Het zijn andere krachten en machten dan de formele governance. De supportersdruk is er absoluut eentje. De media zijn behoorlijk bepalend: De Telegraaf is al lang boos op Ajax, dat is zo’n macht. De prominenten die vanaf de achterbank dingen roepen. De vereniging Ajax met al haar persoonlijkheden die invloed uitoefenen op de bestuursraad."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

CG
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het is al jarenlang bekend dat Ajax en de telegraaf recht tegenover elkaar staan. Kan Valentijn Driessen hier de oorzaak van zijn ? Alles wat hij in de media zegt komt haast negatief over bij Ajax.

CG
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat klopt ook. De telegraaf heeft steeds minder verstand van voetballen (en sport) gekregen.

F1JPSPecial
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

👍🏼

Waarom19
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Valentijn Driessen heeft zelf nooit gevoetbald en vertelt iedereen hoe er gespeeld moet worden.

Waarom19
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Deze twee opruiers komen klaar als er koppen rollen . Volgens mij zitten deze twee viespeuken elkaar regelmatig te bevredigen. Valentijn Driessen (pinokio) en Mike Verweij (varken) zijn twee smerige ratten met hun nepnieuws.

Waarom19
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Deze twee mafkezen bij de telegraaf hebben zelf nooit een bal geraakt.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen