Wim Kieft merkt op: 'Dat was echt de Ramalho van Sevilla'

7 oktober 2023, 10:09   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Wim Kieft heeft in zijn column voor De Telegraaf zijn ongenoegen geuit over André Ramalho. De verdediger van PSV speelde afgelopen woensdag opnieuw een ongelukkige wedstrijd tegen Sevilla, en kan daardoor op kritiek rekenen. Ramalho is niet de enige verdediger die volgens Kieft zwak speelde.

Ramalho zag er bij de afgekeurde goal van Sevilla niet goed uit en ging even later opnieuw in de fout toen hij Sevilla-spits Youssef En-Nesyri uit het oog verloor. “Voor Ramalho is PSV al te hoog gegrepen. Aan de bal en met zijn verdedigende acties is hij een gevaar voor zijn eigen ploeg. Zeker gezien de offensieve manier waarop PSV speelt, is hij kwetsbaar, en maakt hij PSV kwetsbaar”, begint Kieft.

Artikel gaat verder onder video

De analist zag bij de Spaanse tegenstander ook een verdediger die door de mand viel. “Overigens luisterde de Ramalho van Sevilla naar de naam van de altijd zo bewierookte Sergio Ramos. Hij veroorzaakte de penalty waaruit PSV 1-1 scoorde, zorgde onnodig voor de vrije trap bij de 2-2 waarbij hij ook het kopduel van Luuk de Jong verloor”, zegt de analist.

Mede dankzij fouten van Ramos slaagde PSV erin om twee keer terug te komen van een achterstand. De Eindhovenaren zullen echter niet bepaald blij zijn met het gelijke spel tegen Sevilla. RC Lens stuntte namelijk door met 2-1 te winnen van Arsenal, waardoor de kansen op overwintering niet makkelijker zijn geworden voor PSV. In de Eredivisie neemt de ploeg van Peter Bosz het zondag op Het Kasteel op tegen Sparta.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

#Wim Kieft merkt op: 'Dat was echt de Ramalho van Sevilla'# Dit zegt Wim Kieft over zowel Ramos als over Ramalho. Ramalho zorgde wel voor doelpunten uit hoekschoppen voor PSV. Over Ramos moet Kieft zijn mond houden. Ramos is een legende in Spanje en heeft veel prijzen gewonnen. Fouten kan iedere topvoetballer maken, horen er bij. En wat presteerde Kieft eigenlijk, behalve het mazzelkopballetje in 1988 ? In de WK-kwalificatie wedstrijd voor Mexico in Brussel kreeg die arrogante over het paard getilde Kieft rood binnen enkele minuten, na een clash met Vercauteren, was onnodig. Oranje verloor die wedstrijd met 1-0 en door dubbele telling van uitwedstrijden ging Oranje niet naar Mexico, want in De Kuip werd het 2-1 voor Oranje, dus niet genoeg. Ik ben er niet op tegen als de zgn. "analisten" als Kieft iets van vinden, maar doe het dan met meer klasse, breng de mening op een respectvolle manier, dat doet de buitenwereld ook met Kieft's snuif- en gokverleden.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen