Zorgen nemen toe voor Xavi: FC Barcelona meldt twee nieuwe blessuregevallen

9 oktober 2023, 15:22   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Niet alleen het Nederlands elftal, maar ook FC Barcelona zit momenteel in de hoek waar de klappen vallen. De Catalanen speelden zondagavond met 2-2 gelijk bij Granada, maar veel frustrerender nog zijn alle blessuregevallen. Trainer Xavi Hernández zag in de afgelopen weken Frenkie de Jong, Raphinha en Robert Lewandowski al wegvallen en kan de komende tijd ook geen beroep doen op Jules Koundé en mogelijk Lamine Yamal.

FC Barcelona kroonde zich in het afgelopen seizoen voor het eerst sinds 2019 tot kampioen van Spanje en beleefde een prima start van het huidige seizoen. De afgelopen weken kwam de klad er echter een beetje in te zitten. In de Champions League werd er weliswaar gewonnen van Antwerp FC en FC Porto, maar in de competitie moest het tegen zowel RCD Mallorca áls Granada genoegen nemen met een gelijkspel. Het puntenverlies bij Granada kwam op een vervelend moment, omdat FC Barcelona na de interlandperiode een zwaar programma tegemoet gaat.

Artikel gaat verder onder video

De ploeg van Xavi speelt in de competitie dan tegen Athletic Club, Real Madrid én Real Sociedad. Tussendoor staat de ontmoeting met Shakthar Donetsk in de Champions League op het programma. De grote vraag is welke spelers dan allemaal beschikbaar zijn voor Xavi. De oefenmeester hoeft sowieso niet te rekenen op Frenkie de Jong, Raphinha en Lewandowski. Ook Koundé zal naar alle waarschijnlijkheid al die wedstrijden aan zich voorbij moeten laten gaan. De Fransman viel zondagavond geblesseerd uit en uit onderzoek blijkt dat hij een knieblessure heeft opgelopen.

Ook het 16-jarige toptalent Yamal is niet ongeschonden uit de competitiewedstrijd tegen Granada gekomen. De aanvaller maakte de aansluitingstreffer en is daarmee de jongste doelpuntenmaker ooit in de Spaanse competitie, maar ook voor hem geldt dat hij voorlopig mogelijk niet inzetbaar is. FC Barcelona meldt dat hij een blessure aan zijn linker heup heeft opgelopen. Yamal zal zich overigens wel ‘gewoon’ melden bij de Spaanse nationale ploeg. Daar zal zijn blessure geëvalueerd worden door de medische staf van de Spaanse bond. Dat zou kunnen betekenen dat de ernst meevalt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen