Ajax gaat zeker één speler uitzwaaien: 'Of mogen ze zelfs beiden weg?'

30 november 2023, 08:24   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Ajax gaat in de komende winterstop vermoedelijk afscheid nemen van één en mogelijk zelfs van twee keepers. De Amsterdammers hebben met Diant Ramaj een nieuwe eerste keuze, maar ook Jay Gorter en Geronimo Rulli worden weer fit. Remko Pasveer hoopt er in het nieuwe jaar ook weer te staan en dus concludeert het Algemeen Dagblad dat er keepers gaan vertrekken.

Dat Ramaj de eerste keuze was, kwam uit de koker van Sven Mislintat, die hem het liefst direct voor de leeuwen had gegooid. “Mislintat was van mening, hetgeen hij intern ook vaak betoogde, dat Ajax met Ramaj in het doel niet zo lang zou worstelen met de eerste fase van de opbouw, daardoor meer kansen en dus ook meer punten bij elkaar zou spelen. De nieuwe Ter Stegen, maakte Mislintat al eens de vergelijking met de Duitse keeper van FC Barcelona. Dat moet allemaal nog blijken, maar zijn theorie komt er langzaamaan wel uit”, schrijft de ochtendkrant.

Artikel gaat verder onder video

Na de blessure van Gorter kwam Ramaj in de basiself bij de Amsterdammers en doet het goed. Daarom krijgt hij gewoon het vertrouwen van John van ’t Schip. “Daarmee is Ajax wel terug bij af, aangezien Steijn en Mislintat in de zomer al concludeerden een keeper te veel te hebben”, herinnert het AD. Gorter zou vertrekken naar het Deense Brøndby en Bayern München wilde Rulli hebben, maar de blessure van de Argentijn gooide roet in het eten voor beide transfers.

Maar in de komende winterstop gaat dezelfde discussie oplaaien en dus moet Ajax keuzes maken, voorspelt het AD. “Wordt alsnog (tijdelijk) afscheid genomen van Gorter? Mag Rulli met een halfjaar vertraging terug naar Spanje, waar zijn voormalig club Villarreal en ook Sevilla nog een keeper hopen te strikken? Mogen ze zelfs beiden weg als Ajax na de winterstop alleen nationaal nog actief blijkt?”, vraagt het medium zich hardop af.

Wie zou jouw eerste keuze zijn bij Ajax?

Laden...
3389 stemmen
Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Brigges
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Tijd voor Pasveer om met pensioen te gaan en Gorter moet uitgeleend worden. Indien Rulli toch terug gaat naar Spanje dan Olij aantrekken.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Liever die keeper van Almere City.

Gideon96
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Laat Ajax toch alsjeblieft geen jonge keepers meer halen van kleine eredivisie clubs. Gorter en Scherpen zijn er goede voorbeelden van.

Klaris Valkenburg
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Er is er geen een die voldoet

Klaris Valkenburg
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Er is geen een doelman bij ajax Die echt voldoet

CG
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hij wordt alleen maar beter, nog wel eerst met minimaal 20 procent !!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen