Ajax haalt op eigen veld hard uit en wint met grote cijfers

25 november 2023, 23:04   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Ajax heeft zaterdagavond de thuiswedstrijd tegen nummer achttien Vitesse met ruime cijfers gewonnen. In een duel dat nooit een echte wedstrijd werd hadden de Amsterdammeers geen kind aan de geplaagde club uit Arnhem: 5-0. Bij Vitesse zat Edward Sturing weer eens als interim-trainer op de bank. Hij zag dat zijn elftal kansloos was tegen Ajax dat in Kenneth Taylor de grote uitblinker had met een assist en een prachtige treffer. 

In de wedstrijd tussen de twee geplaagde ploegen keerde Gerónimo Rulli bij Ajax na zijn blessure weer terug in de wedstrijdselectie. Hij startte op de bank, net zoals Borna Sosa. Trainer John van ’t Schip gaf op de linksback positie de voorkeur aan de jonge Ar’Jany Martha, terwijl Chuba Akpom de geblesseerde Brian Brobbey in de spits verving. Collega trainer Sturing had vanwege de vele afwezigen, waaronder de geschorste aanvoerder Marco van Ginkel, veel keuzes te maken. Meest opvallende aanwezigen in de basis waren Enzo Cornelisse en spits Saïd Hamulic. 

Artikel gaat verder onder video

In de Johan Cruijff Arena, waar de F-side leeg bleef in verband met de onregelmatigheden rond de wedstrijd tegen Feyenoord, was het bij de eerste aanval van Ajax meteen raak. Vitesse gaf de geheel vrijstaande Steven Bergwijn de gelegenheid de bal voor het doel panklaar te leggen voor de kersverse international Jorrel Hato. Voor Hato was het een koud kunstje om de bal op tien meter van het doel langs Eloy Room te schuiven: 1-0. Vlak daarna had de VAR minutenlang nodig om te besluiten dat een mooie treffer van Saïd Hamulic buitenspel was, waardoor Vitesse niet op gelijke hoogte kwam. Weer vlak daarna, in de dertiende minuut, verdubbelde Ajax de voorsprong. Kenneth Taylor werd in het zestienmetergebied aangespeeld met zijn rug naar het doel. Taylor behield het overzicht en stelde Kristian Hlynsson in staat oog in oog met doelman Room de tweede treffer voor Ajax aan te tekenen: 2-0. 

Daarna bleef het een levendige wedstrijd, maar ondanks vele corners en wat kansen aan beide kanten kwamen de ploegen voor rust niet meer tot scoren. Na rust leek de wedstrijd al snel beslist toen Dominik Oroz  in de 50e minuut de bal na een lage voorzet van Steven Berghuis en een overstapje van Taylor in eigen doel werkte: 3-0.  In de 58e minuut werd het nog erger voor de rode lantaarn drager uit Arnhem toen Akpom uit een corner van Berghuis in de korte hoek raak kopte: 4-0. 

Daarmee was het nog niet klaar in de Arena. In de 67e minuut beloonde Taylor zijn sterke optreden met een prachtig doelpunt. Na een dubbele combinatie tussen Berghuis en Bergwijn kreeg Taylor de bal op tien meter van het doel. Met een prachtige beweging schudde hij Oroz en Nicolas Isimat-Mirin van zich af en schoot hard raak in de rechter hoek: 5-0. Daarna was het wel gedaan met de dadendrang van de Amsterdammers en volgden er geen treffers meer. Voor Ajax was dit een heerlijke voorbereiding voor het belangrijke Europese duel met Olympique de Marseille. Vitesse gaat zich voorbereiden op het belangrijke treffen tegen Fortuna Sittard.

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

haike
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

ik zag wel dat bergwijn gigantisch geblesseerd was omdat hij niet met het nl elftal mee kon doen!! wat een huichelaar zeg! gewoon nooit meer oproepen! maar ja koeman en ajaks!

Hijreageertaltijd
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Geertje toch ook dat feijenooit hem terug moest hebben van de knkb toch en wat deed die dan zaterdag op het veld rondjes lopen zeker of was het zijn tweeling broer 😂😂😂😂

familieharbers03
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

moet je die ook maar niet meer opstellen

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Dat zou heerlijk zijn. Kut oranje. Zo niet belangrijk.

KROTJE
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Haike, wel een goede stunt van Bergwijn en Ajax hè. Ik ben geen liefhebber van de Bergwijn van hiervoor (balletje terug), want van mij moest hij de duels opzoeken en dat deed hij goed in het voordeel van Ajax. Oef Ajax gaat weer de directe concurrenten flink te lijf..... Dank je Schip.

Goku
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Kampioenen!!! 😉😉

Hijreageertaltijd
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Nee goku zit er dit seizoen voor jullie niet in Weer geen twee jaar achter mekaar helaas leer er maar me leven dan er steeds op te hopen 😂😂😂😂

dilima1966
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Mensen geeft KingCrimson Een paar schouderklopjes Hij krijgt er een stijve van Nu kijken wat ajax de volgende wedstrijd gaat doen hopelijk zetten ze door Ik ben nog niet overtuigd door deze overwinning

Klantenservice
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Zijn reactie is toch een hele realistische? Wat verbetering zien, snappen dat het tegen deze tegenstander niet alles zegt maar in de huidige situatie begrijpen dat punten belangrijker zijn.

dilima1966
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Bij KingCrimson kan ajax niets foutloos doen ook al spelen ze op amateur voetbal Ik ben nog niet overtuigd van ajax Ik hoop dat ze het vast kunnen houden Maar dit ajax Zeg me gevoel Verklotten ze de volgende wedstrijd weer Duimen van niet

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Ze hebben in ieder geval wel de VAR mee. De 1-1 was duidelijk geen buitenspel.Maar goed voor 020 gelden andere regels. Volgens Amsterdamse Regels. VAR

Hijreageertaltijd
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Kingjacobus Iedereen kan niet met zekerheid zeggen of zien dat het buitenspel is Jij ja jij weet duidelijk dat het geen buitenspel was doe je goed miss solliciteren op een var functie bij de KNVB dan hier steeds commentaar te geven daarop of doe je dat alleen in het geval van de club uit Amsterdam dan moet je voor de rest ff stil zijn lijkt me

KROTJE
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

King Jacobus, Flauw dit en getuigt van nijd.

KROTJE
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Weet je wat het belangrijkste is, 3 punten zijn binnen en een verbetering van het doelsaldo. Dikke middelvinger naar die anti-Ajacieden die Ajax een KKD seizoen toewensten en om Ajax leedvermaak hadden. Ajax is het linker rijtje binnen geslopen en met de 1 punt of 3 punten van bij RKC staat Ajax bij de eerste 6 wat knap is na 'zo'n buiten Ajax's schuld' door Ajax ondergane dramatische start. Naar de 2 wedstrijden voorafgaand aan die van Ajax had ik met plezier gekeken: de ene club wil proberen 7 punten in mindering te spelen wat steeds moeizamer ging en de andere club met gemak een grote hobbel verpletterde. Oh wat zal ik het komende weekeinde met plezier naar de clash kijken, 'de wedstrijd' van dit voorseizoen. Ik ben blij dat Ajax zich in de luwte naar boven speelt. Ik verheug me op na de winterstop, want bij de concurrenten gaan hun sterkhouders verkocht worden en bij Ajax komen betere spelers bij dan kan Ajax hier en daar wat punten van ze afpakken, sportieve wraak.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen