Ajax lijdt eerste puntverlies onder Van 't Schip in Eredivisie bij Almere City FC

12 november 2023, 16:30   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Ajax heeft het eerste puntverlies geleden onder John van 't Schip in de Eredivisie. Na zeges op FC Volendam en sc Heerenveen ging het zondagmiddag bij Almere City FC ontzettend moeilijk, maar leek het na goals van invallers Benjamin Tahirovic en wederom Chuba Akpom alsnog goed te komen voor Ajax. Omdat Tahirovic in blessuretijd een penalty veroorzaakte, leed Ajax alsnog puntverlies (2-2).

Zowel Almere City als Ajax hebben in de laatste wedstrijden de weg omhoog ingeslagen. De Amsterdammers wonnen hun laatste twee Eredivisiewedstrijden en stonden op de dertiende plaats, terwijl de ploeg van Alex Pastoor na vijf wedstrijden zonder nederlaag twee plaatsen hoger bivakkeerde. Bij de thuisploeg waren er geen verrassingen in de basisopstelling, terwijl bij Ajax Georges Mikautadze zijn tweede basisplaats van het seizoen kreeg.

Artikel gaat verder onder video

Het waren echter de aanvallers van de thuisploeg die voor het eerste gevaar van de wedstrijd zorgden. Rajiv van la Parra schoot de bal na een aardige actie in het zijnet, terwijl ook Thomas Robinet weggestuurd kon worden. Beide spelers stonden echter buitenspel, waardoor de eerste werkelijke doelpoging op naam van Steven Bergwijn kwam. Veel meer creëerden de bezoekers in de openingsfase echter niet, want door een hoge verdedigende lijn en felle acties kwam Ajax er nauwelijks doorheen. Almere City was soms echter wel te fel: de teller van Bas Nijhuis, bepaald niet bekend vanwege het bestraffen van overtredingen, stond na een kwartier op drie gele prenten voor de thuisploeg.

De felheid van De Zwarte Schapen nam niet af, maar de vele balveroveringen die volgden bleven wel binnen de perken. De ploeg bleef counter op counter stapelen en stak het middenveld van Ajax gemakkelijk over, maar door een gebrekkige eindpass hoefde Diant Ramaj weinig keeperswerk te verrichten. Toch liet de Duitse keeper geen goede indruk achter, want zijn passes kwamen net als bij de nodige andere Ajacieden veelvuldig aan bij de onjuiste kleur. Het strafschopgebied van Almere City werd daardoor nauwelijks bereikt, maar met enkele afstandsschoten van Bergwijn en Steven Berghuis werd de plichtmatige ploeg van John van ‘t Schip nog wel gevaarlijk.

De 59-jarige oefenmeester was duidelijk niet tevreden en besloot in de rust driemaal te wisselen. Dit leek in eerste instantie geen positief effect te sorteren, toen Kornelius Hansen na een teruggebrachte vrije trap Almere City op voorsprong leek te schieten maar zich in buitenspelpositie bevond. Ajax antwoordde even later met een harde inzet van Kenneth Taylor, maar zijn poging vloog via de binnenkant van de paal voorlangs. Vervolgens hielden de bezoekers de touwtjes in handen en namen de kansen toe. De ruimtes werden groter, waardoor Brian Brobbey en Carlos Forbs hun geluk konden beproeven. Het spel was echter nog steeds niet om over naar huis te schrijven en het vertrouwen kreeg een nieuwe tik toen Almere City uit het niets op voorsprong kwam.

Na een goede lange bal werd Hansen weggestuurd, waarna hij Lance Duijvestijn met een slim hakje aanspeelde. Hij had de vrijstaande Jochem Ritmeester van de Kamp reeds gezien, die Ramaj eenvoudig omspeelde en vervolgens de openingstreffer binnenschoot. Een minuut later stond de 1-1 echter alweer op het scorebord. Brobbey hield de bal in het strafschopgebied goed vast, waarna Chuba Akpom met zijn eerste balcontact de bal binnenschoot. Vervolgens kreeg Ajax de nodige mogelijkheden om op voorsprong te komen. Kort na zijn doelpunt kreeg Akpom door grabbelwerk van Nordin Bakker een grote kopkans, maar zijn poging ging over. Even later was de Almere-keeper wel bij de les, toen hij zowel pogingen van beide spitsen vakkundig keerde.

Op de poging van Benjamin Tahirovic had hij echter geen antwoord. Nadat Brobbey de bal opnieuw goed vasthield, schoot de Bosnïer in de bovenhoek hard binnen. Ondanks verwoede pogingen van Almere City om toch nog een gelijkmaker te forceren tegen de slordige Ajacieden leek hij zo de matchwinner te worden. Niets was echter minder waar: in de slotfase veroorzaakte hij met een onnodige sliding een penalty, die door Thomas Robinet werd binnengeschoten. Almere City blijft daarmee ongeslagen, terwijl het lek bij Ajax nog niet boven is.

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

BartVanderVeen24
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Heerlijk dit! Iedereen dacht dat het lek boven was maar het is gewoon dom om in de extra tijd in het strafschopgebied maken

Koempel
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

't Schip is nog altijd zinkende!

BartVanderVeen24
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Fc Ajax was iets te voorbarig met de poll ' is Ajax de verdiende winnaar in Almere '

Hijreageertaltijd
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Lul niet zo dom man Wedstrijd was niet slecht maar door een domme actie verlies je de wedstrijd Met je iedereen dacht dat de lek boven was dat wordt door de media gebracht maar ik het er niemand van Ajax zelf over gehoord

Kingpinger
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Sorry, maar het was gewoon echt slecht. Ajax mag blij zijn met gelijkspel als je de hele wedstrijd hebt gekeken. Almere was gewoon echt aanvallend beter dan Ajax

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Precies. Almere had meer verdiend.

Paard
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Mensen dachten dat het lek boven was. Maar ze zaten deze wedstrijd tussen wal en Schip. Uiteindelijk gingen ze toch weer het Schip in. Ze missen wederom de boot. Maar zonder geluk vaart niemand wel natuurlijk. Al moeten ze het niet op de scheidsrechter afschepen.

Hijreageertaltijd
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Zeker voor Sinterklaas al bezig dat verraad alvast je leeftijd met je berichtje hier op de site

Axel
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Ach, beetje dichtwerk moet kunnen toch. Verraadt is trouwens met een 't' na de 'd'. Komt ook zo knullig over als je iemand kinderachtig wilt noemen maar basisschool werkwoordspelling niet juist hebt ;)

Hijreageertaltijd
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Axel Morgen je kinderen op school weer streng toe spreken maar mij er niet mee lastig vallen meester beterweter 😂😉😂

Koempel
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

LOL

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Daar zijn ze wel altijd goed in hoor.

Waarom19
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Van t Schip is ook zo een loser. Geen toegevoegde waarde. Ik wens hem geen succes met zijn Taylor , Brobbey en Rensch.

GabrielleX01
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Snap niet dat er nu mensen zijn die durven te beweren dat Almere beter was. Als Ajax de 100% kansen in de 2e helft had afgemaakt had het zo 4-1/5-1 kunnen zijn. Of in ieder geval laat ik dan reëel zIjn 5-3 als ik de mogelijkheden van Almere meereken. En Ajax verliest door een domme actie van Tahirovic. Geen idee waarom je zo'n sliding in zet, hij kan letterlijk nergens heen.

GabrielleX01
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

@KingCrimson het is meer een "ik snap het volgens hoe het is, maar niet qua logica". Als in, ik snap dat mensen op die manier reageren vanwege Ajax haat maar er zijn vast ook mensen die het serieus nog gaan geloven en ik snap niet waar je buiten de haat het feit dat Almere veel beter was vandaan haalt, vandaar het "snap niet"

GabrielleX01
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

@Maupie Een gelijkspel daar kan ik het mee eens zijn. Ging mij om het feit dat sommige doen alsof Almere heer en meester was wat ik nou ook wel mee vond vallen.

Maister
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Haha, bedankt voor het compliment! Maar even serieus, ik denk dat je gelijk hebt dat Almere zeker niet onderdeed voor Ajax in deze wedstrijd. Het is jammer dat Ajax niet heeft kunnen winnen, maar het is ook goed om te zien dat andere clubs steeds sterker worden. Dat maakt de competitie alleen maar spannender!

FCJel
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Excuses zoeken om voor een gelijkspel tegen een promovendus. 😂😂😂 Almere ffs!! Die moet je toch gewoon met 6-0 naar huis sturen, dat mag je echt niet aan details overlaten.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen