Ajax met Brobbey op weg naar Marseille, geblesseerd tweetal blijft achter in Amsterdam

29 november 2023, 11:45   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Ajax-trainer John van 't Schip kan donderdagavond in het Europa League-duel bij Olympique Marseille weer beschikken over spits Brian Brobbey. Daarentegen komt de confrontatie met de Fransen te vroeg voor Josip Sutalo en Silvano Vos. Het tweetal is onvoldoende hersteld en blijft achter in Amsterdam.

Ajax reist met een 23-koppige selectie af naar de Franse havenstad, zo maakt de club via de officiële kanalen bekend. Daarin is weer plek voor Brobbey, die eerder deze maand geblesseerd moest afzeggen voor het Nederlands elftal en ook in het Eredivisie-duel met Vitesse (5-0 winst) niet van de partij was.

Artikel gaat verder onder video

Ook Sutalo en Vos ontbraken tegen de Arnhemse hekkensluiter. Zij zijn echter niet voldoende hersteld om de reis naar Frankrijk aan te vangen. Tegen Vitesse koos Van 't Schip bij absentie van de Kroaat voor een centrum bestaande uit Devyne Rensch en Jorrel Hato. Op het middenveld speelde Benjamin Tahirovic op de plek van Vos, die eerder dit seizoen in het heenduel tegen Marseille (3-3) in Amsterdam een rode kaart pakte.

In Marseille kan het Europese doek voor Ajax vallen, als er wordt verloren en AEK Athene weet te winnen van Brighton & Hove Albion. Weet de ploeg van Van 't Schip te winnen in het Stade Vélodrome, dan kunnen de Amsterdammers op de slotdag tegen de Grieken de derde plaats (en daarmee een vervolg in de Conference League) echter veiligstellen. Verliest Brighton donderdag van AEK én op de laatste speelronde van Marseille, dan zijn de Amsterdammers als nummer twee van de poule zelfs door in de Europa League.

Zie jij Ajax winnen in Marseille?

Laden...
533 stemmen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Ajax moet realiseren blijven Er wordt niet gewonnen in Marseille Dit jaar te hoog gegrepen voor ajax De Europese league

Goku
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Hee niet opgeven met een hele goede dag kan Ajax gewoon winnen. En voor NL zijn de puntjes hard nodig

KingCrimson
Link gekopieerd!
  1
  + 1
avatar

Winst hangt af van een aantal zaken: is Ajax in staat om het achterin goed dicht te houden, leveren de kartrekkers van de club wat ze moeten leveren (Berghuis, Bergwijn, Taylor met name) en zijn spelers als Brobbey of Akpom of Hlynsson in hun uitstekende doen. Dan kun je winnen denk ik. Oh en laat in vredesnaam Martha spelen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen