Beelden duiken op van massale ruzie tussen supporters van Ajax

5 november 2023, 18:57   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ESPN/GruppaOF

Op sociale media zijn beelden verschenen van de onenigheid tussen groepen supporters van Ajax tijdens de wedstrijd tegen sc Heerenveen. Door het ophangen van Palestijnse vlaggen liepen de gemoederen hoog op bij de F-Side.

De beelden zijn afkomstig van GruppaOF. Te zien is dat er wordt geduwd, getrokken en dat er klappen worden uitgedeeld. Het gaat om voor- en tegenstanders van het ophangen van Palestijnse vlaggen in het stadion. Aan het begin van het duel met Heerenveen waren minstens twee Palestijnse vlaggen te zien. In de slotfase waren dat er al vijf.

Artikel gaat verder onder video

De vlaggen zorgden ook al voor enige verbazing op sociale media, met name omdat een deel van de Ajax-supporters zich van oudsher meer identificeert met Israël. Zo zingen fans weleens 'wie niet springt die is geen jood' of liederen over de ‘superjoden’ in Israël. Ook zijn Israëlische vlaggen vaak te zien geweest in de Johan Cruijff ArenA.

Het is dan ook niet verrassend dat er binnen de F-Side verschillend werd gedacht over de Palestijnse vlaggen. Het account Voetbal Ultras meldde al dat een deel van de fans het stadion verliet. "Het is een flinke puinhoop op de F-Side. Een deel van de harde kern van Ajax kwam met Palestina-vlaggen de tribune op. Er volgde een tweestrijd tussen voor- en tegenstanders. Uiteindelijk heeft Ultras Amsterdam het stadion verlaten en alle sfeerartikelen meegenomen."

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Oud keeper
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Goed gespeeld Ajax. Het kan/moet nog wel wat beter, ok👍

Profumo
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Kunnen die gasten dan ook spandoeken gaan ophangen dat we niet naar het wk in SA willen?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen