Dusan Tadic deelt in interview over Ajax 'subtiele sneer' uit aan één man

4 november 2023, 09:01   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

De malaise bij Ajax gaat Dusan Tadic aan het hart. De voormalig aanvoerder van de Amsterdammers, die afgelopen zomer vertrok naar Fenerbahçe, denkt echter dat de crisis een les herbergt voor de club.

In gesprek met De Telegraaf laat hij weten de huidige vijftiende plek met lede ogen aan te zien. “Het zou voor alle Ajacieden ook een waarschuwing moeten zijn dat je alleen als collectief successen kunt boeken. Iedereen die van Ajax houdt en de club in zijn hart draagt, voelt teleurstelling en pijn. Maar soms gebeuren dingen in het leven met een reden: om sommige dingen te leren waarderen en respecteren”, zegt Tadic.

Artikel gaat verder onder video

Journalist Mike Verweij herkent daarin een ‘subtiele sneer’ aan Sven Mislintat, die de routinier niet nodig dacht te hebben. Inmiddels is Tadic succesvol in Istanbul. “In Turkije is iedereen in shock door de prestaties van Ajax, zoals de hele wereld verbijsterd is. Maar ik weet zeker dat Ajax zich met mensen die weten wat Ajax is, zoals Louis van Gaal, Michael van Praag, Danny Blind en John van ’t Schip, zal herstellen. Ze weten wat nodig is om successen te boeken en zullen de boel repareren”, voorspelt Tadic.

Ook Matthijs de Ligt, die net als Tadic deel uitmaakte van de succesvolle elftal lichting van 2018/19, zegt ‘pijn’ te voelen als hij de ranglijst ziet. “Natuurlijk zit Ajax in een ontzettend moeilijke fase, waarin ook alles tegenzit. Maar het moment dat het weer even meezit, komt hopelijk snel. Ik heb de hoop dat er met een paar gerichte aankopen en ouderwetse doorstroming vanuit de jeugd weer goede resultaten zullen komen.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dacht dat Tadic een strijder was met een Ajax hart niet dus !!!!! Om als het even niet naar je zin gaat via de achterdeur te vertrekken heel zwak !!!

Rene74
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Quote: subtiele sneer’ aan Sven Mislintat, die de routinier niet nodig dacht te hebben. Hij was niet meer nodig, logisch dan als je vertrekt als je overbodig bent. Hij moest plaats maken!

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Een Lafaard. Gaat de geschiedenis in als één van de meest negatieve speler ooit. En maar janken en maar janken. Hij was daar wel op zijn plaats. De hele wereld heeft gezien wat een Pauperclub het is.

Poke theWoke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Pauperclub is dat synonym voor succesvolste club in Nederland allertijden?

Frank1965
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hey king, in welk deel van de voetbalwereld leef jij.

54321
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Tadic is een Ajax man in hart en nieren. En een man die snel door had dat Sven Mislintat geen kritische mensen kon gebruiken. Dat hij ervoor heeft gekozen om weg te gaan met de belofte om na zijn actieve carrière weer terug te komen in een andere hoedanigheid is prima. Dat betekent dat er ook op langere termijn echte Ajacieden beschikbaar blijven. Ik kijk er nu al naar uit!

Poke theWoke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

En wat nou als hij was gebleven.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen