Elf Ajax-fans gearresteerd in Marseille, zware straf dreigt

29 november 2023, 14:24   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Hoewel Ajax-supporters donderdagavond niet welkom zijn in het Stade Vélodrome van Europa League-tegenstander Olympique Marseille, is een aantal toch afgereisd naar de Zuid-Franse havenstad en daar gearresteerd. Ook de dreiging van een torenhoge boete of zelfs gevangenisstraf weerhield de fans er niet van om de reis naar Frankrijk te maken, elf van hen zijn volgens Franse media woensdag aangehouden.

Twee weken geleden bracht Ajax naar buiten dat de lokale autoriteiten in Frankrijk hadden besloten dat er geen Ajax-supporters welkom zijn in Marseille. Als reden wordt 'een grote kans op het verstoren van de Openbare Orde' aangedragen. Daarnaast verwijst men in Frankrijk ook naar het terreurdreigingsniveau, dat sinds een mesaanval op een school in Arras, op 13 oktober, op het hoogste niveau ligt. Daardoor is er minder politie beschikbaar om ongeregeldheden bij voetbalwedstrijden te voorkomen.

Artikel gaat verder onder video

De fans van de Amsterdammers zijn niet alleen niet welkom in het stadion van de tegenstander, ook hun aanwezigheid in de stad Marseille is per decreet verboden. Toch heeft een aantal Ajax-fans de maatregelen in de wind geslagen. Tegenover RMC Sport bevestigt de politie van Bouces-du-Rhône dat elf Nederlanders woensdag zijn gearresteerd.

Straf
Wat de elf gearresteerden boven het hoofd hangt is nog niet bekend, maar de Franse justitie heeft in ieder geval de mogelijkheid om forse straffen uit te delen. Op basis van een tweet van Herjan Pullen, coördinator supportersbeleid-wedstrijdzaken van de SV Ajax, schrijft Ajax Showtime dat hen een maximale straf van zes maanden cel en/of een boete van 30 duizend euro boven het hoofd hangt. Ook zou de politie hen 48 tot 72 uur in detentie mogen houden voor zij aan de rechtbank worden voorgeleid.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Zeeuwke
Link gekopieerd!
  4
  + 1
avatar

Triest dit je weet dat er geen Ajax fans welkom zijn waarom dan toch gaan !!!! Je zet je club in een verkeerd dag light zo stomme actie .

GabrielleX01
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Aan de andere kant, als deze fans niks verkeerds hebben gedaan kan je het niet maken om een straf te geven. Hebben ze zich misdragen? Of is er een gebiedsverbod om niet meer in Marseille te komen omdat toevallig Ajax morgen speelt? Ik weet niet of er iets gebeurd is wat niet door de vingers kan maar arrestatie op basis van ergens zijn gaat wel enorm ver.

KingCrimson
Link gekopieerd!
  2
  + 1
avatar

Blijkbaar heb je altijd van die figuren die vinden dat ze ergens heen moeten gaan terwijl er een verbod is. Lekker dom. En nu maar op de blaren zitten. Terecht.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen