Feyenoord komt daags voor cruciale ontmoeting met Lazio met heel goed nieuws

6 november 2023, 11:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Feyenoord-trainer Arne Slot kan dinsdagavond in de uitwedstrijd tegen Lazio in de Champions League naar alle waarschijnlijkheid weer een beroep doen op Gernot Trauner en Mats Wieffer. Trauner stond de afgelopen weken aan de kant met knieklachten, maar behoort tot de selectie voor de ontmoeting met de Italianen. Ook Wieffer is weer van de partij. De Oranje-international moest het treffen met RKC Waalwijk van afgelopen zaterdag aan zich voorbij laten gaan wegens ziekte.

Feyenoord kroonde zich een paar maanden geleden voor het eerst sinds 2017 tot kampioen van Nederland en verzekerde zich daardoor van deelname aan het hoofdtoernooi van de Champions League. De ploeg van Slot werd tijdens de loting voor de groepsfase gekoppeld aan Atlético Madrid, Lazio en Celtic. Na de loting kwamen de reacties over het algemeen op hetzelfde neer: Feyenoord maakte kans op het bereiken van de volgende ronde. En dat blijkt. De Rotterdammers haalden zes punten uit de eerste drie duels en gaan daarmee aan kop in hun groep.

Artikel gaat verder onder video

De voorsprong op Atlético Madrid is momenteel één punt en Lazio volgt op twee punten. Gezien het feit dat Atlético het dinsdagavond opneemt tegen Celtic, lijkt Feyenoord opnieuw goede zaken te kunnen doen. De Rotterdammers waren in de eerste wedstrijd tegen Lazio de bovenliggende partij en zullen dan ook met veel vertrouwen de 'return' in Rome tegemoet gaan. Bij een nieuwe overwinning wordt de voorsprong op Lazio vijf punten en met daarna nog twee wedstrijden te gaan, moet het wel heel gek lopen wil Feyenoord plaatsing voor de knock-outfase van de Champions League mislopen.

Maar goed, zover is het natuurlijk nog lang niet. Feyenoord kwam in de laatste twee competitieduels bijzonder moeizaam voor de dag en zal er in Rome dus een schepje bovenop moeten doen. Dan helpt het natuurlijk wel als twee van je belangrijkste spelers mogelijk weer fit genoeg zijn om in actie te komen. Trauner en Wieffer behoren in ieder geval tot de selectie die maandag afreist naar Rome. De kans dat Trauner meteen weer gaat starten, lijkt overigens niet heel groot. De Oostenrijker kwam op 4 oktober in de uitwedstrijd tegen Atlético Madrid voor het laatst in actie.

Met deze spelers reist Feyenoord naar Rome:

Justin Bijlow
Timon Wellenreuther
Kostas Lamprou
Bart Nieuwkoop
Thomas Beelen
Lutsharel Geertruida
Quilindschy Hartman
Ramiz Zerrouki
Alireza Jahanbakhsh
Quinten Timber
Ayase Ueda
Calvin Stengs
Javairo Dilrosun
Igor Paixão
Marcos Lopez
Thomas van den Belt
Luka Ivanušec
Gernot Trauner
Mats Wieffer
Leo Sauer
Antoni Milambo
Santiago Gimenez
Ondřej Lingr
Dávid Hancko

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Maister
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Geweldig nieuws voor Feyenoord! Met Trauner en Wieffer terug in de selectie kunnen we eindelijk weer lachen om de verdediging van onze club. Hopelijk kunnen ze de Italianen net zo goed verdedigen als een bord pasta, dan hebben we een goede kans op de overwinning.

FCJel
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Mooi nieuws! Dan kan Geert weer op de rechtsback. Al zie je wel dat in Europese duels Trauner wel echt aan z'n dak zit, ondanks dat ik groot fan van hem en zijn spel ben.

Voetbalfan
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Trauner zal niet starten. Als het nodig is missshien laaste 15 minuten. En zondag kunnen we hem goed gebruijken..

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen