Hugo Borst vernietigt Ronald Koeman: ‘Wat bezielt hem?’

13 november 2023, 11:19   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ESPN/ProShots

Hugo Borst heeft zich mateloos geërgerd aan de uitspraken van Ronald Koeman in het programma Rondo. De bondscoach van het Nederlands elftal ging live op televisie in op de prestaties van Brian Brobbey en vroeg zich hardop af ‘wat hij gedaan had bij clubs waar hij zat’. Deze woorden schoten in het verkeerde keelgat bij Borst.

“Dan vraag ik me af: wat doe je dan bij de clubs waar je bent geweest, als spits? En met alle respect, dat John Bosman nu de spitsentrainer wordt waar Brobbey naar uitkijkt… Hoe lang zit Brobbey al bij Ajax? Hij is tussendoor naar Leipzig gegaan, is teruggekomen, speelde niet… Als technische staf ga je dan toch ook extra je best doen?”, waren de harde woorden van Koeman bij Rondo.

Artikel gaat verder onder video

Borst besteedt in zijn column voor het Algemeen Dagblad aandacht aan deze uitspraken. "Wat had Koeman bezield om in zijn functie van bondscoach spelers te gaan beoordelen op televisie?”, begint de analist. “Donderdag tegen Brighton raakte Brobbey met één trap twee palen. Tegen Almere City scoorde de weer goed spelende Brobbey niet. Wel twee assists. Hopelijk corrigeert Koeman zichzelf en stelt hij Brobbey op tegen Ierland en Gibraltar”, schrijft hij verder.

Ondanks een belangrijke Brobbey kon Ajax geen driepunter overhouden aan de wedstrijd tegen de promovendus. Door een weggegeven strafschop van Benjamin Tahirovic in de laatste minuut van het duel, kon Almere op 2-2 komen. Hierdoor is de winstreeks van Ajax in de Eredivisie alweer voorbij. De Amsterdammers bezetten momenteel de twaalfde plaats.

Gingen de uitspraken van Koeman te ver?

Laden...
855 stemmen

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Paulito
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Goed spelen tegen met alle respect Almere? ER ging dreiging uit van deze 200 kilo wegende spits maar miste wederom kansen en de afronding is matig. Hij komt te kort voor Oranje.

gtsb
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Het is meer wat bezielt koeman om brobbey te selecteren .

Deblauwe1
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Als je goed leest krijgt eigenlijk de technische staf op hun donder. Die hebben zich niet naar behoren bezig gehouden met Brobby. Bij het schieten op doel kan hij zijn evenwicht niet bewaren. Dat is al zo vanaf de jeugd. Dus hebben diverse trainers daar geen donder aan gedaan

Voetbalfan
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Eerlijk gezegd heeft Koemsn gewoon gelijk. Brobby is een sterke balvaste spits met potentie. Masr een betere balbehandeling kunnen ze toch beter aanleren. En ik snap helemaal niet dat Borst zoveel mogelijkheden krijgt om al die omzin te kramen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen