'Kapitale fouten' ontdekt in onderzoek naar grensoverschrijdend gedrag Marc Overmars

27 november 2023, 22:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Er zijn ‘kapitale fouten’ gemaakt in het door Bezemer & Schubad uitgevoerde externe onderzoek naar grensoverschrijdend gedrag van Marc Overmars bij Ajax, zo meldt diens woordvoerder Frank Neervoort tegenover De Telegraaf. Neervoort onthult dat Overmars ‘geen enkele wijze in onderzoek is gekend’.

De oud-technisch directeur van Ajax werd twee weken geleden door de tuchtcommissie van het ISR voor twee jaar (waarvan één voorwaardelijk) geschorst. De straf heeft vooralsnog geen invloed op de werkzaamheden van Overmars bij Antwerp FC. Alleen in Nederland is de ‘td’ geschorst, tenzij de KNVB de uitspraak bij de FIFA meldt en zij de schorsing overneemt.

Artikel gaat verder onder video

Ajax liet in 2022 een onderzoek starten door Bezemer & Schubad. Neervoort zegt dat de werkwijze van het bureau getuigt van onzorgvuldig onderzoek. De woordvoerder van Overmars geeft aan dat er in het onderzoek geen sprake was van wederhoor. “Het was nauwkeurig en feitelijk geweest als Overmars wél was geïnterviewd”, zegt Neervoort.

Het ISR stuurde een samenvatting van het Bezember & Schubad-rapport naar Neervoort. “Er stond dat het gedrag van Overmars wordt bevestigd door de vrouwen en dat Ajax een onveilige werkomgeving was voor vrouwen. Wat er precies wordt bevestigd en door wie, staat niet vermeld. Het is toch gek dat Overmars een onderzoek dat nota bene over hem gaat niet heeft ontvangen?”, vraagt Neervoort zich af. “Je vraagt je af wat er nu in dat rapport staat.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik ga er wel vanuit dat de KNVB dit gaat melden bij de FIFA. Anders ben je niet geloofwaardig als instantie. Nou heb ik sowieso geen hoge pet op van de KNVB en hun voorkeuren. Dit smerige mannetje moet wereldwijd geschorst worden voor zeker 10 jaar.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen