Phillip Cocu komt met gigantisch mooi gebaar na ontslag bij Vitesse

12 november 2023, 10:22   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Phillip Cocu stapte zaterdagavond op als trainer van Vitesse na het verlies van de Arnhemmers tegen sc Heereneen (1-3). De oefenmeester had nog een contract tot het einde van het seizoen bij Vitesse, maar ziet zelf af van een afkoopsom. Dat bevestigt technisch directeur Benjamin Schmedes.

Schmedes stond de landelijke pers zaterdagavond laat te woord. Hij bevestigde dat Cocu geen aanspraak maakt op een ontslagvergoeding. "Na de wedstrijd is Phillip naar mij toegekomen. In het belang van de club is het beter om terug te treden, zei hij. Dat heb ik geaccepteerd. We kunnen dit een zwarte avond noemen. Niet alleen vanwege het verlies tegen Heerenveen, maar omdat de hele club heeft verloren hierdoor”, aldus Schmedes.

Artikel gaat verder onder video

Vitesse is na twaalf wedstrijden hekkensluiter in de Eredivisie. Onder Cocu pakten de Arnhemmers tot dusver slechts acht punten. Vitesse zette de coach zaterdagnacht via X, voorheen Twitter, nog één laatste keer in het zonnetje: “Clubman: een keuze uit het hart!”, valt er te lezen op het account van de club.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Jan Ruitenberg
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Blijf ik dit houden?

Kramer
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Als je zelf ontslag neemt dan heb je geen recht op een afkoopsom.

Nasalis
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Wat bedoeld wordt, is dat hij ontslag nam in plaats van te wachten totdat hij zou worden ontslagen (zoals in het geval van Steijn) en een afkoopsom zou kunnen incasseren.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen