Ronald Koeman pikt er één speler uit: 'Er is een grote toekomst voor hem, hij ontwikkelt zich fantastisch'

17 november 2023, 17:22   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Ronald Koeman is in zijn nopjes met de ontwikkeling die Xavi Simons doormaakt bij RB Leipzig. De international van het Nederlands elftal houdt zich uitstekend staande in de Bundesliga, waarin hij al goed was voor zes doelpunten en acht assists.

"Hij ontwikkelt zich fantastisch bij zijn club. Dat is mooi om te zien", begint Koeman op de persconferentie. De bondscoach spreekt het tegen dat Simons in Oranje minder zou renderen, "Dat geeft aan dat er een grote toekomst is voor hem. Ik ben het er niet mee eens dat het bij het Nederlands elftal minder is met Xavi. Natuurlijk heeft hij een aantal mindere momenten in wedstrijden gehad, maar ik ben heel blij dat we een speler als Xavi bij het Nederlands elftal hebben", zegt de bondscoach van het Nederlands elftal.

Artikel gaat verder onder video

Zeker door de afwezigen waar het Nederlands elftal mee te maken heeft, liggen er voor Simons veel kansen om zich de komende interlands vanaf de aftrap laten zien. De afgelopen acht interlands in dit jaar begon de oud-PSV'er ook in de basis bij het Nederlands elftal, dus de talentvolle aanvaller kan op het vertrouwen van de bondscoach rekenen. Zijn lovende woorden op de persconferentie vrijdagmiddag bevestigen dat beeld.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen