Sneijder wil aan de slag bij Ajax, maar maakt zich meteen impopulair bij drie spelers

1 november 2023, 17:12   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © Veronica Offside

Wesley Sneijder ziet een positie in de clubleiding van Ajax wel zitten. De voormalig middenvelder krijgt in een interview met het Duitse TZ de vraag of hij zichzelf een 'positie met verantwoordelijkheid' ziet innemen bij Ajax en komt met een duidelijk antwoord.

“Ja, honderd procent”, vertelt Sneijder. “Ik zal niet zeggen dat ik het allemaal in mijn eentje kan regelen. Ik heb goede mensen om mij heen nodig, met Ajax-DNA. Ik ben hongerig om onderdeel te zijn van het technisch management.” Sneijder was in de zomer in gesprek met Ajax over een rol in de technische staf van Maurice Steijn, maar die gesprekken liepen spaak. Inmiddels is Steijn als trainer opgevolgd door John van ’t Schip.

Sneijder pakt drie Ajacieden aan

Artikel gaat verder onder video

Volgens Sneijder is er in ieder geval voldoende werk te verrichten voor de clubleiding, die in zijn ogen heeft gefaald tijdens de transferperiode. “Als je bijna 120 miljoen euro mag investeren, verwacht je van de mensen in dienst dat zij Ajax-spelers halen en geen middelmaat. Voor mij zijn het middelmatige spelers.”

Sneijder zal zich niet populair maken bij in ieder geval drie spelers van Ajax, die hij op negatieve wijze uitlicht. "Normaal zou Ajax jonge topspelers verkopen om met dat geld iets nieuws op te bouwen. Maar wie van het huidige team kun je nu verkopen? Ávila? Gaaei, Sutalo? Wie gaat die spelers nu kopen? Niemand. Ze hadden kwaliteitsspelers moeten kopen in de afgelopen zomer."

De recordinternational van Oranje wil niet alleen de voormalig directeur voetbalzaken Sven Mislintat als schuldige aanwijzen. “Iedereen wijst met zijn vinger naar Mislintat, maar Ajax is een groot bedrijf. Het is niet dat één persoon de beslissingen neemt over de transfers.”

Lees ook: Sneijder: 'AZ, Feyenoord en PSV spelen in Europa dankzij Ajax'

Op dit moment oogt de situatie bij Ajax hopeloos, moet Sneijder toegeven. “In mijn optiek is er geen perspectief. Het niveau van de spelers is heel laag. Daarnaast is de structuur van de club ook niet goed", somt de analist op. "Ze staan laatste en ze blijven maar verliezen. Iedereen kijkt nu uit naar de wedstrijd tegen Volendam van donderdag. Voorheen waren tegenstanders bang om tegen Ajax te spelen, maar nu denken ze kans te maken.”

Doet Ajax er goed aan Wesley Sneijder een verantwoordelijke functie te geven?

Laden...
2471 stemmen
Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

jwnb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ooit een topvoetballer en een gemakkelijke prater, maar welke eigenschappen zou hij dan inbrengen waar Ajax iets aan heeft vraag ik mij af.

Eindje82
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik denk dat hij echt wel met zijn kennis over voetbal een meerwaarde is voor ajax. Maar Maduro is of gaat een top trainer worden .

QuarlonK
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Onbegrijpelijk dat Ajax hem binnenhaalt. Analisten en voetballers kunnen zich wel wat eigenwijsheid permitteren. In een organisatie werken is echter wel andere koek. Ik ben benieuwd hoe lang deze samenwerking duurt

Voetbalfan
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Tja, dan weer wel en dan niet. En heb twijfels over toegevoegde waarde. Niet iedereen met Ajax DNA heeft dit. Zorg eerst voor rust voordat er straks een overtal aan oud- Ajaxieden zitten die elkaar weer de tent uit vechten.

Paulito
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Tja, moet ie op zondag minder vaak in de Bolle Jan zitten.

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hij heeft wel gelijk met welke topspelers je zou moeten verkopen. Die zijn er niet dat ziet hij goed. Wie wil paasei, avila, sutalo nou hebben. En zo lopen er nog wel meer met nul waarde.

Bertavanti
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Veel geblaas maar weinig wind heeft overl al gezeten en zou van alles kunnen veranderen maar 0,0 resultaat geboekt en overal weg gebonjoerd laat hen lekker raaskallen als analist dat kan geen kwaad dus lekker wegblijven bij ajax

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Er is iets bij Sneijder wat mij tegen staat, kan niet omschrijven, dus liever geen Sneijder bij Ajax, zeker nu niet.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen