Sneijder: 'AZ, Feyenoord en PSV spelen in Europa dankzij Ajax'

1 november 2023, 16:57   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © Veronica Offside

De crisis bij Ajax gaat Wesley Sneijder aan het hart. Door de 5-2 nederlaag tegen PSV staan de Amsterdammers momenteel op een historische laatste plaats in de Eredivisie. In een interview met het Duitse TZ zegt Sneijder dat het' heel moeilijk' is om momenteel naar Ajax te kijken.

"AZ, Feyenoord, PSV... Deze ploegen spelen dit seizoen in Europa omdat Ajax heel belangrijke coëfficiëntenpunten heeft gepakt in de Champions League", stelt Sneijder. "Het hele land ziet in dat een ramp zich voltrekt bij Ajax, zelfs de fans van andere clubs."

Hoeveel coëfficiëntenpunten pakte Ajax?

Artikel gaat verder onder video

In de periode 2017-22, waarin bepaald werd welke clubs dit seizoen Europa in zijn gegaan, pakte Ajax in totaal 90 punten voor Nederland. Daarmee was het de best presterende club; PSV (49 punten), Feyenoord (46,5 punten), AZ (35,5 punten) en Vitesse (19,5 punten) droegen ook flink bij aan het coëfficiënt. FC Utrecht (4 punten) en Willem II (2 punten) hadden een minieme bijdrage. In totaal was Ajax goed voor 36,7 procent van het aantal punten dat Nederland pakte tussen 2017 en 2022, waarmee de uitspraak van Sneijder wel wat ongenuanceerd is.

In het interview herhaalt Sneijder een uitspraak die hij maandag ook deed bij Veronica Offside: dat hij degradatie voor Ajax niet kan uitsluiten. "Zolang je onderaan staat, is er een serieus degradatierisico", zegt de oud-middenvelder. "Ajax heeft goede spelers zoals Steven Bergwijn, maar de verdediging is bijvoorbeeld erg zwak. Ieder team in Nederland maakt kans tegen Ajax en kan veel doelpunten maken. De aanvallers moeten goed spelen om dat aantal tegendoelpunten te compenseren. Dat is nu niet het geval."

Haalt Ajax dit seizoen nog Europees voetbal?

Laden...
1125 stemmen
Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Derk62
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Een ramp zich voltrekt in 020, dan weet je volgens mij niet wat een ramp betekent

FeyFan2023
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

A: een voetbalramp is écht nog wat anders dan oorlog of een klimaatramp B: hoeveel punten heeft 020 dan vorig jaar behaald in Europa? Hoeveel hebben Feyenoord en AZ voor Nederlandse clubs als Ajax en PSV binnen gehaald. Waarschijnlijk zat Snijdertje met zijn hoofd in de zandbak in de afgelopen paar jaren. De jaren ervoor: dan heeft hij gelijk - daar was 020 hof- leverancier. Dus als 020 toch nog Europees voetbal bij elkaar sprokkelt, mogen ze daar met name Feyenoord en AZ hartelijk danken voor bewezen diensten de afgelopen 3 seizoenen!

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Precies.

Derk62
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Helemaal mee eens

Tim
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hoeveel plekken in de Europese UEFA toernooien waren er voorheen bezet door Russische ploegen? Lijkt mij dat die plekken nu ook extra te verdelen waren over de andere Europese competities of is dit een onjuiste aanname?

peterdejong1983
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dus hij beweert zoals de titel laat denken) dat zonder hun Nederland maar 1 Europese plek had? Zelfs San marino heeft 3 Europese plekken, dus dat zal wel meevallen

FCJel
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Mensen vergeten dat ajax champions league jaar al bijna 5 jaar geleden is. Sindsdien zijn ze amper de groepsfase uitgekomen, en komen de punten vooral van Feyenoord, AZ en psv. Totaal onterechte constatering.

Kanthaaf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Kan iemand een keer dat ventieltje losdraaien bij deze spuit elf. AFC, pas goed op, dat je ‘m niet per ongeluk binnenhaalt, want dan raak je nog verder van huis.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen