‘Totaal’ onbegrip voor uitspraak Van Hooijdonk over Giménez

6 november 2023, 14:39   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © NOS

Pierre van Hooijdonk vond het begrijpelijk dat Santiago Giménez zaterdagavond een penalty probeerde te benutten door middel van een panenka, zo vertelde hij zondagavond bij Studio Voetbal. De Feyenoord-spits miste weliswaar hopeloos, maar Van Hooijdonk toonde begrip voor de actie van de Mexicaan. Marco Timmer van Voetbal International is het allesbehalve eens met de analist.

“Ik ben het daar totaal niet mee eens”, begint Timmer, clubwatcher van PSV namens VI, bij Rondje Eredivisie. “Die jongen heeft een vaste trap, het staat 1-1 en je staat zeven punten achter PSV, voor hetzelfde geld win je daardoor die wedstrijd niet. Schiet de bal gewoon eerst binnen”, gaat de sportjournalist verder.

Artikel gaat verder onder video

Giménez zag zijn inzet tamelijk gênant over het doel van RKC-goalie Mark Spenkelink gaan. “De uitslag was niet goed, maar Feyenoord had wel echt veel kansen”, zag Timmer. Door een doelpunt van Bart Nieuwkoop kwam de ploeg van Arne Slot in de 64e minuut op voorsprong en dat bleek uiteindelijk voldoende voor de zege in Waalwijk.

Ook Kenneth Perez gaf bij ESPN aan dat hij de actie van Giménez wel wat vond hebben. “Ik vind juist bij dit soort standen (1-1, red.), dan is het ook een beetje de verrassing. Maar dit was gewoon slecht uitgevoerd. Dat is jammer, maar dat kan toch gebeuren”, sprak de Deen, die overigens zelf ‘nooit van zijn leven een panenka zou doen, bij Dit was het Weekend.

Is de panenka van Giménez slim bij een 1-1 tussenstand?

Laden...
1197 stemmen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

FCJel
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Toen hij vorig seizoen die pingel opeisde voor Kokcu, die schoot Gimenez zo achterlijk goed binnen. Dan is dit inderdaad een opvallende keuze. Gelukkig heeft het geen punten gekost.

78Rico
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Tja een jongenszotte doet iets wat hij bedacht heeft en het gaat mis…..welkom in het gewone leven

Swiebertje
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wie is Timmer, een non-valeur, om iets tegen Van Hooijdonk, een internationaal gerespecteerde ex-spits, in te brengen?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen