Van Hanegem begint na Almere City - Ajax over opvallend interview: 'Misschien iets meer naar jezelf kijken'

13 november 2023, 08:10   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Willem van Hanegem is kritisch op Benjamin Tahirovic. De middenvelder leek Ajax zondagmiddag op bezoek bij Almere City de volle buit te bezorgen, maar groeide in de blessuretijd uit tot schlemiel bij de Amsterdammers. Tahirovic veroorzaakte een strafschop en zag Almere City vanaf de stip langszij komen. Van Hanegem is niet vergeten dat de zomeraankoop er een paar weken geleden als de kippen bij was om zijn mening te geven over het vertrek van Maurice Steijn.

Tahirovic was afgelopen zomer de eerste grote aankoop van toenmalig technisch directeur Sven Mislintat. De Duitser verbaasde in eerste instantie vriend en vijand door Branco van den Boomen transfervrij naar Amsterdam te halen en een paar weken later flink wat geld uit te geven voor de komst van Tahirovic. De middenvelder toonde zich tijdens de voorbereiding van een goede kant en kon in eerste instantie rekenen op een basisplaats in de ploeg van Steijn. Tahirovic verdween echter op een gegeven moment uit de basis en in de minuten die hij kreeg, kon hij niet echt bekoren.

Artikel gaat verder onder video

De Bosniër mocht vorige maand op bezoek bij FC Utrecht weer eens beginnen, maar zakte evenals zijn ploeggenoten door het ijs. Een dag later was Steijn vertrokken bij Ajax en in de aanloop naar het uitduel met Brighton & Hove Albion stak Tahirovic zijn mening daarover niet onder stoelen of banken. “Ik heb het idee dat een verandering echt nodig was. We hebben zeven of acht duels niet gewonnen, dus de verandering was echt nodig. Ik voelde op de training dat er meer positiviteit in de groep zat”, zei de middenvelder voor de camera van ESPN.

Waar Tahirovic op bezoek bij Brighton & Hove Albion nog een basisplaats had, moest hij in de afgelopen wedstrijden genoegen nemen met een reserverol. Hij kwam zondagmiddag op bezoek bij Almere City bij de start van de tweede helft als invaller binnen de lijnen en leek Ajax naar de overwinning te schieten, maar veroorzaakte diep in de blessuretijd dus een strafschop. “Tahirovic was niet bijster slim met zijn tackle in blessuretijd tegen Almere City, dat is wel duidelijk”, schrijft Van Hanegem in zijn column in het Algemeen Dagblad. “Dezelfde Tahirovic die direct na het ontslag van Steijn bij Ajax achter de tafel plaatsnam om de pers te vertellen dat het allemaal veel beter zou gaan nu Steijn er niet meer was.”

Sinds het vertrek van Steijn verloor Ajax tweemaal van Brighton & Hove Albion, bij PSV en speelde het gelijk tegen Almere City. De ploeg van interim-hoofdtrainer John van ’t Schip hoopte met de overwinningen in de wedstrijden tegen FC Volendam en sc Heerenveen de weg omhoog te hebben ingezet, maar liep mede door de actie van Tahirovic in Almere tegen duur puntenverlies aan. “Misschien toch iets meer naar jezelf kijken in dat soort situaties, denk ik dan”, stelt Van Hanegem. “Want dit soort domme dingen kost Ajax twee punten en ik heb het idee dat ze daar wel wat punten kunnen gebruiken.”

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

BartVanderVeen24
Link gekopieerd!
  2
  + 1
avatar

Willem wordt erg vermoeiend. Elke keer heeft hij het over Ajax in zijn column

gtsb
Link gekopieerd!
  3
  + 1
avatar

Ajax is toch ook nieuws op dit moment

Hijreageertaltijd
Link gekopieerd!
  4
  + 1
avatar

Miss moet die kromme zelf ook eens een spiegel kopen en als tie er al eentje heeft miss ook eens in kijken zou hem goed doen

KROTJE
Link gekopieerd!
  5
  + 1
avatar

Van Hanegem begint een kopie van Driessen, Verweij te worden alleen Van Hanegem is dommer. Kijk op voetbalgebied uit de 70er jaren kan Willem wel het een of ander vertellen en zeggen hij is ervaringsdeskundige, maar moralist uit te halen naar een Ajaxspeler is wel doorzichtig. Willem is maatje van Steijn en is Feyenoorder. Laat hij zich maar uithalen door analisten naar Feyenoordspelers en die zijn er genoeg op deze site weerspreken.

Goku
Link gekopieerd!
  4
  + 1
avatar

Zit wel een kern van waarheid in, ongeacht wie het zegt Sommige spelers gaven Steijn de schuld van alles en zie nu Er zit weinig verbetering in...

KROTJE
Link gekopieerd!
  3
  + 1
avatar

Ik vind 2 keer winnen en 1 keer ongelukkig gelijk spelen beter dan al die wedstrijden van Steijn bij elkaar. Je moet niet vergeten dat nu Van den Boomen lange tijd uit de running is en John is pas een kleine 2 weken met de spelers bezig. En de 3B en Taylor en Rensch zijn niet Ajaxwaardig en met hen moet John ook het een en ander nog gaan regelen. In mijn ogen zijn zij de schuldigen van de echecs van Ajax. John heeft toch Martha, Ramay, Akpom voor het voetlicht gehaald en Steijn niet. Ik zie wel een hele lichte verbetering in en tja een verbetering is altijd beter dan stilstand. Van de 18e plaats staat Ajax nu 12e. Niet veel maar wel wat.

Goku
Link gekopieerd!
  4
  + 1
avatar

Begrijp je Krotje, maar sommige waren zo blij dat die weg was en die laten het nu ook niet zien. Deze spelers denken alleen maar aan zich zelf en niet aan het team. Van 't Schip moet even met de botte bijl hakken anders zie ik het somber voor jullie in

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen