Van Hanegem kijkt met verbazing naar Ajax: ‘Alsof de nieuwe Roberto Carlos was opgestaan’

6 november 2023, 10:55   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Ajax haalde weliswaar zes punten uit de eerste twee duels onder leiding van John van ’t Schip, maar de thuiswedstrijden tegen FC Volendam en sc Heerenveen hebben aangetoond dat er nog veel werk aan de winkel is. Willem van Hanegem verbaast zich dan ook over het feit hoe het Ajax-publiek reageerde op de optredens van Ar’jany Martha en Branco van den Boomen.

Van ’t Schip verbaasde vriend en vijand door in zijn eerste opstelling als interim-hoofdtrainer van Ajax een plekje in te ruimen voor Martha. De van nature rechtsbuiten maakte in de thuiswedstrijd tegen FC Volendam zijn debuut als linkervleugelverdediger. Als dat maar goed gaat, dachten veel Ajax-fans voorafgaand aan de aftrap. De jonge Martha maakte echter een prima indruk en verscheen een paar dagen later tegen sc Heerenveen opnieuw aan de aftrap.

Artikel gaat verder onder video

De keuze voor Martha pakt vooralsnog dus prima uit en ook voor Van den Boomen is de trainerswissel in Amsterdam goed geweest. De middenvelder oogstte na de wedstrijd tegen sc Heerenveen veel lof dankzij onder meer zijn schitterende assist voor de 2-0 van Brian Brobbey. Maar Van Hanegem wil niet al te hard van stapel lopen. Het clubicoon van Feyenoord sprak afgelopen vrijdag al zijn walging uit over de vele aandacht die Ajax krijgt en trapt in zijn column in het Algemeen Dagblad wederom op de rem.

“Van ’t Schip doet logische dingen, heeft een beetje mazzel en dan kan het zo maar weer snel omhooggaan. Ajax valt af en toe aan, maar gooit niet alles open. Al geven ze wel kansen weg”, zegt Van Hanegem. “Waar ze wel mee moeten oppassen daar: een leuke voorzet of een mooie passeerbeweging, het is allemaal best normaal als je in de top speelt, hè.” Daarmee doelt Van Hanegem op de acties waarmee Martha het publiek op de banken kreeg én de assist van Van den Boomen. “De jonge Martha debuteerde leuk tegen Volendam, maar het leek wel of de nieuwe Roberto Carlos was opgestaan.”

Ook wat Van den Boomen betreft houdt De Kromme een slag om de arm. De middenvelder maakte in de afgelopen transferwindow transfervrij de overstap van Toulouse naar Ajax en was gedurende de voorbereiding op dit seizoen een zeldzaam lichtpuntje in Amsterdam, maar verloor na de eerste twee competitieduels zijn basisplaats. Dat is Van Hanegem niet vergeten. “Bij Van den Boomen gilden ze daar in Amsterdam in de voorbereiding ook hoe geweldig hij wel niet was. Daarna zagen we een paar maanden wat hij allemaal niet beheerst, maar nu beginnen ze weer van vooraf aan omdat hij een leuke voorzet gaf. Bij Ajax vonden ze dat soort ballen vroeger doodnormaal en zag je het vier keer per wedstrijd. Zo bijzonder is het ook allemaal niet.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Gewoon Hans
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Vreselijk het is en blijft een azijnzeiker …

KROTJE
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Symptoom van dementie in aantocht, bejaarden worden dan vals naar elkaar toe en naar de omgeving, dit is bekend vanuit de geriatrie.

QuarlonK
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Aha nu begrijp ik je reacties beter

KROTJE
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Ha ha ha die Quarlon toch.

BENNINK24
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Die Willem is en blijf een Feijenoorder, dus kan nooit objectief denken, mits ie dat al kan. Al zijn meningen zijn , eindelijk zielig niet onderbouwd, kleinzielig , weinig inhoud. En antie Ajax. Maar voor iemand die een collum mag schrijven, moet je volgens mij wel een hoger niveau hebben.

dilima1966
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Willem van Hanegem Is zeker een Feyenoord Alles er buiten Deugd niet Pannenkoek

Winnetou
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Willem zijn mening is oké.

thetruth
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Willem 90% van je commentaar gaat altijd over dat vervelende Ajax. Altijd zijn zij het, die jou al je hele leven lang van zovele successen hebben afgehouden. Willem het gaat je goed en blijf vooral gezond.

JohnvanBerkel60
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Het zit hem wel hoog al heel het weekend praat hij over ajax en over feyenoord hoor hem niet. Hup Ajax.

Adder
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Er valt na een heleboel narigheid in het verleden ook niets meer te beleven in dat zgn Rotterdam. Wat Zuid ook durft te beweren dat dit deel het echte Rotterdam is

Adder
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Misschien een laktest afnemen bij Willem? Het neigt bij mij dat hij een blaasontsteking heeft een daarom zo narigheid en onbekwaam reageert. Dat had mijn van van 96 ook nml.

F1JPSPecial
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Willem huilt maar door omdat Ajax niet meer onderaan staat. Je hebt je lolletje gehad Willempie leg je daar maar bij neer. Veel sterkte voor diegene die hem straks moet gaan verzorgen als ie straks hulp behoevend is, de kankerpit.

Poke theWoke
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Wie?

F1JPSPecial
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Niemand heeft gezegd dat hij de nieuwe Roberto Carlos zou zijn. Dat maakt huilebalk WvH er weer van de azijnpisser die blijkbaar Ajax belangrijker vindt in zijn column dan zijn eigen favoriete club.

Tikkieterug 44
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Tja hij praat zelf ook steeds over Ajax dus tja

Frank16
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Willem heeft helemaal gelijk. Dat was misplaatste ophemeling. Ik kan ook zeggen, wij winnen met 6-1 van Heerenveen, jullie 4-1, wij hebben de Champions League gewonnen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen