Ajax krijgt slecht nieuws over toptalent: ‘Hij hield de boot af bij de contractbespreking’

2 december 2023, 09:52   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Ajax wil zich in de winterstop versterken met een controlerende middenvelder, maar kijkt ondertussen ook of het enkele jeugdspelers langer aan de club kan binden. Het is nog maar de vraag of Gabriël Misehouy en Stanis Idumbo Muzambo volgend jaar nog actief zullen zijn voor de Amsterdammers.

Misehouy heeft volgens Voetbal International een aanbieding op zak van Manchester City. De middenvelder van Ajax wil graag bij de Amsterdamse club blijven, indien hij volgend jaar deel uit mag maken van de A-selectie. Ook het contract van de achttienjarige Muzambo loopt af. “Ajax was eerder bereid om met hem in gesprek te gaan, maar toen hield de speler de boot af”, schrijft VI.

Artikel gaat verder onder video

“Nu lijkt het even op de lange baan te zijn geschoven. In een eerder stadium wist Ajax wel al tot overeenstemming te komen met Silvano Vos (2027), Mika Godts (2027), Olivier Aertssen (2025) en Tristian Gooijer (2026)”, valt er nog meer te lezen in het artikel. Ook Ar’jany Martha beschikt over een aflopend contract, terwijl Kristian Hlynsson nog tot de zomer van 2026 vastligt.

David Martínez

De kans dat het Venezolaanse toptalent David Martínez naar Ajax komt is klein. De Amsterdammers hadden de speler van Monagas in het vizier, maar lijken op dit moment niet door te pakken. De kans is hierdoor groot dat Martínez naar een andere club vertrekt. “De huidige situatie betekent dat er voor nu ook geen investeringen voor Jong Ajax gedaan zullen worden. Ajax kijkt eerst naar wat het zelf in huis heeft, voordat het de markt op gaat.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Gewoon doorschakelen Ajax, er zijn genoeg talenten op de Toekomst.

Swiebertje
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Wie dan? Jij komt nooit op de Toekomst.

KROTJE
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Swiebertje, voor iemand die beweert altijd op de Toekomst te zijn stel je een vreselijke domme vraag, ik betwijfel of je wel ooit op de Toekomst bent geweest en of je Ajacied bent.. Hier de lijst van talentjes volgens iemand die 'nooit' op de Toekomst kwam en komt: Onder 18: Tommy Setford, Dies Janse, Precious Ugwu, Lucas Jetten, Mark Verkuil, Avery Appiah, Damian van der Vaart, Rayane Bounida, Don O'Niel (toptalent), Rico Speksnijder, Kayden Wolff, Jan Faberski, Skye Vink, de overige zijn op dit moment minder. Aan deze talentjes moet door de Ajax coaches hard gewerkt worden. Jong Ajax: Charlie Setford, Tom de Graaff, Ahmecat Kaplan, Tristan Gooijer, weer Dies Janse, Nick Verschuren, Julian Brandes, Misehouy, Muzambo, Jayden Banel, David Kalokoh, weer Rico Speksnijder, Yoram Boerhout, bij hen zit toekomstperspectief Onder 17: Emre Ünüvar Alsjeblieft.

KROTJE
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Feit is ook wel dat Ajax zo traag is met het geven van doorstromingskansen aan hun talenten. Ajax ontbeert scouts met oog voor talent en in plaats daarvan werd oor veel geld omstreden spelers gekocht. Oef wat mis ik Tony Bruins Slot/Bob Haarms. Treuzelen treuzelen treuzelen is tendens. Als Ajacied benijd ik PSV die het goed doet: Babadi, Saibari, Bakayoko, eerder Vertessen/Madueke. Onder 18 speelt nu Don Niels, talent pur sang.

WH3K
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Ajax is de club die dit seizoen de meeste kans aan de jeugd geeft volgens de statistieken Hato, Vos, Martha, Hlysson, Godtz is toch redelijk.

KROTJE
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Ze zitten wel bij de selectie maar op de bank. Neem de afgelopen wedstrijd tegen OM, daar had Martha moeten staan i.p.v. Sosa b.v., Hlynson had ook al vanaf de aftrap mogen beginnen. Zelfvertrouwen, ervaring opdoen en waardering zijn belangrijk voor die jonge verwende spelertjes. Rijkhoff, De Waal, Hansen, Fitz-Jim (verhuurd), eerder Becker (?), Botman/Bakker werden ook niet serieus begeleid en mochten zo maar weg. Ik ben bang dat Kalokoh, Banel ook weg zullen gaan. Hoe zit het met Faberski en het Marokkaanse wonderkind van Anderlecht ? De Setfords, Raatsie zijn ook leuke keepers in wording.

Brigges
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Ajax moet alle jonge talenten langdurig vastleggen, willen ze niet tekenen dan weg ermee. De meesten hebben sowieso te veel praatjes.

Swiebertje
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het is een drama op de Toekomst. De hele jeugdopleiding is naar de gallemiezen. Logisch dat die jongens het liever ergens anders zoeken.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen