Ajax krijgt slecht nieuws over toptalent: ‘Hij hield de boot af bij de contractbespreking’

2 december 2023, 09:52   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Ajax wil zich in de winterstop versterken met een controlerende middenvelder, maar kijkt ondertussen ook of het enkele jeugdspelers langer aan de club kan binden. Het is nog maar de vraag of Gabriël Misehouy en Stanis Idumbo Muzambo volgend jaar nog actief zullen zijn voor de Amsterdammers.

Misehouy heeft volgens Voetbal International een aanbieding op zak van Manchester City. De middenvelder van Ajax wil graag bij de Amsterdamse club blijven, indien hij volgend jaar deel uit mag maken van de A-selectie. Ook het contract van de achttienjarige Muzambo loopt af. “Ajax was eerder bereid om met hem in gesprek te gaan, maar toen hield de speler de boot af”, schrijft VI.

Artikel gaat verder onder video

“Nu lijkt het even op de lange baan te zijn geschoven. In een eerder stadium wist Ajax wel al tot overeenstemming te komen met Silvano Vos (2027), Mika Godts (2027), Olivier Aertssen (2025) en Tristian Gooijer (2026)”, valt er nog meer te lezen in het artikel. Ook Ar’jany Martha beschikt over een aflopend contract, terwijl Kristian Hlynsson nog tot de zomer van 2026 vastligt.

David Martínez

De kans dat het Venezolaanse toptalent David Martínez naar Ajax komt is klein. De Amsterdammers hadden de speler van Monagas in het vizier, maar lijken op dit moment niet door te pakken. De kans is hierdoor groot dat Martínez naar een andere club vertrekt. “De huidige situatie betekent dat er voor nu ook geen investeringen voor Jong Ajax gedaan zullen worden. Ajax kijkt eerst naar wat het zelf in huis heeft, voordat het de markt op gaat.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
  9
  + 1
avatar

Gewoon doorschakelen Ajax, er zijn genoeg talenten op de Toekomst.

Swiebertje
Link gekopieerd!
  3
  + 1
avatar

Wie dan? Jij komt nooit op de Toekomst.

KROTJE
Link gekopieerd!
  4
  + 1
avatar

Swiebertje, voor iemand die beweert altijd op de Toekomst te zijn stel je een vreselijke domme vraag, ik betwijfel of je wel ooit op de Toekomst bent geweest en of je Ajacied bent.. Hier de lijst van talentjes volgens iemand die 'nooit' op de Toekomst kwam en komt: Onder 18: Tommy Setford, Dies Janse, Precious Ugwu, Lucas Jetten, Mark Verkuil, Avery Appiah, Damian van der Vaart, Rayane Bounida, Don O'Niel (toptalent), Rico Speksnijder, Kayden Wolff, Jan Faberski, Skye Vink, de overige zijn op dit moment minder. Aan deze talentjes moet door de Ajax coaches hard gewerkt worden. Jong Ajax: Charlie Setford, Tom de Graaff, Ahmecat Kaplan, Tristan Gooijer, weer Dies Janse, Nick Verschuren, Julian Brandes, Misehouy, Muzambo, Jayden Banel, David Kalokoh, weer Rico Speksnijder, Yoram Boerhout, bij hen zit toekomstperspectief Onder 17: Emre Ünüvar Alsjeblieft.

KingCrimson
Link gekopieerd!
  13
  + 1
avatar

Tegenwoordig lopen er helaas veel talenten rond die zichzelf fantastisch vinden en denken dat ze een basisplek kunnen eisen. Mede gevoed door zaakwaarnemers, familie en vrienden.

Goku
Link gekopieerd!
  7
  + 1
avatar

Helemaal mee eens

boyke
Link gekopieerd!
  7
  + 1
avatar

Volledig mee eens en heel spijtig voor de topclubs dat al die buitenlandse clubs hier alles komen weghalen voor een prikkie en dan daarna lekker bankzitter worden om goed doorverkocht te worden. Er moet een nieuwe regel internationaal komen dat jeugdspelers voor hun 21 jaar niet meer naar een buitenlandse club mogen verhuizen. Ajax is zo heel wat goede talenten kwijt geraakt idem Feyenoord en AZ en PSV want daar komen ze loeren en spelen ze zich in de kijker. Bijzonder jammer dat clubs alle clubs zoveel geld investeren in een jeugdspeler en op het moment dat ze er iets aan kunnen krijgen gaan ze voor een appel en een ei verkassen. Kijk rond en je ziet hoeveel jeugdspelers die weg zijn gejat zijn doorgebroken. Ook die zaakwaarnemers moeten ze eens heel snel de mond snoeren en de familie moet zich niet gek laten maken met werk enz. Ook daar een verbod op. Nu weer 2 spelers van AJAX 1 bij Feyenoord en daar blijft het niet bij

Roffainho
Link gekopieerd!
  2
  + 1
avatar

Helemaal mee eens. Bij Ajax, Feyenoord, PSV en AZ loopt genoeg talent rond. Maar ze halen liever middelmatige buitenlanders. Op die manier heeft het voor Nederlandse talenten ook geen zin om bij te tekenen natuurlijk. Weinig kans op speeltijd en niet de salaris die ze in het buitenland kunnen vangen. Er zou een regel moeten zijn die er voor zorgt dat talent ook speeltijd krijgt. Zeker ook omdat transfer inkomsten gigantisch zijn tegenwoordig. Een redelijke back levert al 10 milj. op. Dus het is win win voor club en speler.

KROTJE
Link gekopieerd!
  4
  + 1
avatar

Feit is ook wel dat Ajax zo traag is met het geven van doorstromingskansen aan hun talenten. Ajax ontbeert scouts met oog voor talent en in plaats daarvan werd oor veel geld omstreden spelers gekocht. Oef wat mis ik Tony Bruins Slot/Bob Haarms. Treuzelen treuzelen treuzelen is tendens. Als Ajacied benijd ik PSV die het goed doet: Babadi, Saibari, Bakayoko, eerder Vertessen/Madueke. Onder 18 speelt nu Don Niels, talent pur sang.

WH3K
Link gekopieerd!
  4
  + 1
avatar

Ajax is de club die dit seizoen de meeste kans aan de jeugd geeft volgens de statistieken Hato, Vos, Martha, Hlysson, Godtz is toch redelijk.

KingCrimson
Link gekopieerd!
  3
  + 1
avatar

Misschien deels omdat ze niet veel andere opties hebben momenteel. Maar dat maakt niet uit.

KROTJE
Link gekopieerd!
  3
  + 1
avatar

Ze zitten wel bij de selectie maar op de bank. Neem de afgelopen wedstrijd tegen OM, daar had Martha moeten staan i.p.v. Sosa b.v., Hlynson had ook al vanaf de aftrap mogen beginnen. Zelfvertrouwen, ervaring opdoen en waardering zijn belangrijk voor die jonge verwende spelertjes. Rijkhoff, De Waal, Hansen, Fitz-Jim (verhuurd), eerder Becker (?), Botman/Bakker werden ook niet serieus begeleid en mochten zo maar weg. Ik ben bang dat Kalokoh, Banel ook weg zullen gaan. Hoe zit het met Faberski en het Marokkaanse wonderkind van Anderlecht ? De Setfords, Raatsie zijn ook leuke keepers in wording.

Brigges
Link gekopieerd!
  8
  + 1
avatar

Ajax moet alle jonge talenten langdurig vastleggen, willen ze niet tekenen dan weg ermee. De meesten hebben sowieso te veel praatjes.

Bean
Link gekopieerd!
  5
  + 1
avatar

schijnt dat ajax concurrentie heeft van GAE. Die staan veel hoger op de ranglijst en spelen naar het schijnt beter voetbal. Kan die talenten dan ook geen ongelijk geven dat ze een stap omhoog willen doen.

KROTJE
Link gekopieerd!
  2
  + 1
avatar

Wat is GAE ? Moet het niet GAY zijn ?

Swiebertje
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Het is een drama op de Toekomst. De hele jeugdopleiding is naar de gallemiezen. Logisch dat die jongens het liever ergens anders zoeken.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen