Ajax-toptalent zet deur naar langer verblijf tóch wagenwijd open

23 november 2023, 13:18   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Ajax heeft goed nieuws gekregen van toptalent Gabriel Misehouy. De middenvelder wordt gezien als zeer groot talent in de jeugdopleiding, maar heeft een aflopende verbintenis in de Johan Cruijff Arena. Door mogelijk een gebrek aan perspectief had het er alle schijn van dat hij zou vertrekken, maar Misehouy heeft de deur zelf weer opengezet.

Hoewel Manchester City interesse zou hebben in de achttienjarige voetballer, staat hij zelf open voor gesprekken over een nieuw contract. “Dat zo’n topclub interesse heeft, is mooi. Maar ik heb altijd gezegd dat het mijn droom is bij Ajax te blijven”, laat Misehouy weten bij Ajax Life. Bovendien geeft trainer John van 't Schip jonge talenten een kans, zo bewees hij met Ar'Jany Martha.

Artikel gaat verder onder video

Daarvoor is wel een duidelijke voorwaarde: “Ik wil alleen een duidelijk plan hebben”, stelt hij. “Ik sprak met Dave Vos wel over mijn ontwikkeling, maar ik hoop natuurlijk op kansen bij het eerste elftal. Natuurlijk ligt het ook bij mezelf of dat gaat lukken. Gelukkig zijn er nu gesprekken met de club, over mijn toekomst en het plan dat er voor mij ligt. Als dat duidelijk is, ben ik zeker bereid bij te tekenen. Ik speel hier al elf jaar. Ajax is mijn huis.”

Misehouy speelde bijna veertig officiële wedstrijden in Jong Ajax en maakte daarin negen doelpunten en gaf drie assists. Zijn debuut in de hoofdmacht maakte hij nog niet, toch is hij naar eigen zeggen niet ongeduldig. “Ik hoor vaker geluiden dat ik niet geduldig ben. Ik weet van mezelf dat dit niet waar is. Ik vind het haast, hoe moet ik dat zeggen...? Een belediging, ja.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Typisch voor Ajax, treuzelen treuzelen, veel talentjes met misschien goede perspectieven lieten de deur bij Ajax al achter zich dicht. Nu wil Ajax misschien hun oud spelertje Matusiwa weer terug halen. Wat een beleid en visie op lange termijn !

Brigges
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Waarom is dit nog steeds niet geregeld, zijn ze compleet achterlijk bij Ajax? Straks loopt weer iedereen gratis de deur uit. Actie ondernemen en wel meteen!!!

KROTJE
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Hier word ik van Ajax zo moe van. Laat Ajax een voorbeeld aan PSV nemen. Bijna bij de halve eredivisieclubs spelen door Ajax afgedankte spelers tegen Ajax goed. Ik herinner me destijds een wedstrijd van RKC tegen Ajax waarin Vertonghen voor RKC een belangrijk doelpunt tegen Ajax scoorde en Becker voor Union Berlin afgelopen seizoen met een doelpunt Ajax in Europa uitschakelde.

Dhr. Reuring
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Ze kunnen moeilijk een selectie van 100 spelers in stand houden. Inderdaad zijn door Ajax opgeleide spelers meestal goed en ontwikkelen ze zich bij andere clubs verder.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen