Woerts weet wie Maurits Hendriks bij Ajax nog beschermt

22 december 2023, 23:49
Foto: © SBS

De positie van Maurits Hendriks bij Ajax staat behoorlijk onder druk. Vanuit alle kanten in de media sijpelen de berichten naar buiten dat de Chief Sports Officer van de Amsterdammers steeds minder steun krijgt binnen de Eredivisie-club en steeds meer mensen van hem af zouden willen. Sportmarketeer Chris Woerts weet waarom hij desondanks nog altijd werkzaam is in de Johan Cruijff Arena.

Nadat Johan Derksen de bij Ajax werkzame Hendriks overbodig had genoemd (“Wat die daar doet, begrijp ik helemaal niet”), kwam Woerts in Vandaag Inside vrijdagavond met zijn theorie. “Hendriks wordt de hand boven het hoofd gehouden door Annette Mosman”, wist Woerts. Mosman is de vice-voorzitter van de Raad van Commissarissen van Ajax en heeft een verleden met Hendriks.

Artikel gaat verder onder video

“Zij zit ook in de Raad van Commissarissen van het NOC*NSF en die beschermt Hendriks, want die heeft hem binnengehaald”, aldus Woerts over Mosman, die overigens in het bestuur van het NOC*NSF zit. “Hendriks schrijnt een bouwproject te doen dat heel lastig is, maar iedereen op de toekomst zegt: ‘Joh, die Maurits. Wat een mafkees is dat’.” Desondanks streek hij een bonus van liefst 112.813 euro op bij Ajax.

Derksen en Woerts zijn niet de enige twee die zich in de media tegen Hendriks keren. Ajax-watcher Mike Verweij is al langere tijd bezig om de Chief Sports Officer eruit te werken bij de Amsterdammers. In zijn column deze vrijdag deed hij opnieuw een oproep om Hendriks eruit te zetten bij Ajax, samen met Jan van Halst en de rest van de RvC, waaronder diezelfde Mosman. Ook Cees van Oevelen en Georgette Schlick moeten volgens Verweij wieberen bij Ajax. Die boodschap herhaalde hij later op de dag in de Kick-Offpodcast van de ochtendkrant.”

Moet Maurits Hendriks de eer aan zichzelf houden bij Ajax?

Laden...
2031 stemmen
Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Maister
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Er is maar weinig steun voor Hendriks vanuit de media, behalve dan van Annette Mosman die hem beschermt vanwege hun eerdere samenwerking bij NOC*NSF.

Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

leuke samenvatting van wat er boven in het artikel beschreven staat, dus totaal overbodig bericht

Oud keeper
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Sooooooo, die is raak👍

boefje
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Zolang hij niet uitgekocht wordt blijft hij zitten. Juni 2024 loopt zn contract af. Op dat moment Hendriks en Mosman allebei wegtrappen. Het gaat HendriKs alleen om geld.

BENNINK24
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

En geef hem dat geld, maar daarna nog ff iets harder schoppen.

KROTJE
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Die Woerts is echt een oud wijf met zijn gossips en dat hij bevestigt ook met zijn "onderdanigheid" naar de 3 van VI, geen sterke man die Chris.

CG
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

De eerste bom is gebarsten. Georges Mikautadze vertrekt naar FC Mets. Nu maar afwachten wie de anderen van de tien spelers die mogen vertrekken. Weg is Weg !!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen