Edwin der Sar kreeg tonnen mee na vertrek bij Ajax, ook Maurits Hendriks rijkelijk beloond

3 oktober 2023, 13:17   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Edwin van der Sar kreeg na zijn vertrek bij Ajax een bedrag van 500.000 euro mee. De algemeen directeur vertrok dit kalenderjaar bij Ajax en had daarbij recht op een beëindigingsvergoeding van drie ton en kreeg nog een bonus mee van twee ton.

Dat blijkt uit de jaarcijfers van Ajax. De bonus die Van der Sar kreeg, had te maken met de vooraf gesproken doelen die zijn behaald op het gebied van de budgettering, de algehele coördinatie en de communicatie. Voor een gedeelte speelden ook de sportieve prestaties mee bij dat bedrag, ondanks dat die in het laatste jaar van Van der Sar behoorlijk minder waren. Eerder incasseerde hij nog een bedrag van 50.000 euro voor de geleverde prestaties. De bonussen van twee ton gingen over het afgelopen seizoen, waar de voormalig doelman nog volop bij betrokken was.

Artikel gaat verder onder video

Dat er ook een beëindigingsvergoeding wordt betaald van liefst drie ton is best opmerkelijk, omdat Van der Sar zelf eind mei besloot om te vertrekken uit de Johan Cruijff Arena. “In verband met de beëindiging van het dienstverband van Van der Sar werd een vaststellingsovereenkomst overeengekomen, met een beëindigingsvergoeding van 300.000 euro”, schrijft Ajax in het jaarverslag over die somma.

De cijfers van de Amsterdammers zijn verder zeer positief uitgekomen. De Amsterdammers melden afgelopen weekend dat ze over het boekjaar 2022/2023 een nettowinst van 39 miljoen euro hebben geboekt. Dat hebben ze voor een groot deel te danken aan een aantal grote uitgaande transfers in de zomer van 2022. Van der Sar wordt momenteel ad-interim opgevolgd door Jan van Halst, maar Alex Kroes neemt vanaf maart komend kalenderjaar het stokje over.

Lees ook: Edwin van der Sar deelt opnieuw bemoedigende beelden op Instagram

Flinke bonussen voor andere directieleden
Overigens waren de bonussen er niet alleen voor Van der Sar: ook de andere directieleden kregen royaal uitbetaald onder de teleurstellende derde plaats in de Eredivisie voor Ajax. Menno Geelen streek in totaal 167.5000 euro op, terwijl financieel directeur Susan Lenderink 142.500 euro kon bijschrijven. Ook Chief Sports Officer Maurits Hendriks – op wie veel kritiek is momenteel – kreeg met 112.813 euro meer een ton overgemaakt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zulke ajax mensen geven ze
Zak goed vullen met geld mee en bonus Net zo goed van de sar als Hendriks Van de sar net zo verandwoordelijk voor de malaise nu bij ajax

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Van der Sar.. bedenk je even dat deze man heel de club naar de afgrond heeft gebracht. Overmars heeft met goede keuzes veel verbloemd van de onkunde van Edwin.

  • Rookies als tijdelijk TD neergezet, zelf blijkbaar nooit over Overmars zijn schouders gekeken.
  • Geen TD kunnen vinden omdat hij overal een vete mee heeft. Vervolgens aan komen zetten met Mislintat en daar geen controle over houden.
  • Verantwoordelijk voor de bende met Schreuder en indirect het kapot maken van Heitinga.
  • Reiziger de club uit gepest, door hem gewoon over te slaan.
  • Slecht handelen tijdens meerdere issues, Overmars als kopstuk. Waarbij die niets zinnigs kon uitbrengen en de man maar ontsloeg zonder gedegen onderzoek of Overmars de kans te geven zijn fouten te herstellen. Het was tenslotte gedrag, het is geen Borsato of Ali B geweest.
K. Daffie
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zoals gebruikelijk krijgt een directeur een goede bonus. Dat krijgen ze voor de geleverde prestaties. En die prestaties halen ze altijd wel. Gaat het bedrijf naar de kloten dan is dat een probleem voor een ander.

ToniMacaroni
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Daarom zitten die mensen daar..lekker allemaal zakkenvullen jongens (en 1 meisje)...en ..o ..ja...bijna vergeten jongens..de seizoenskaarten en de reguliere kaartjes moeten wel in prijs omhoog..zodat we volgend jaar de supporters ook weer kunnen (op) lichten..hihi jongens wat doen we het toch goed he !

CG
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

En nu dat het tijd is dat Hendriks de deur definitief dicht achter zich krijgt en nooit meer doet terugkomen. Hij is alleen gekomen om zijn zakken te vullen. Zo willen wij allemaal wel geld innen ! !

Onno
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als protest nooit meer naar Ajax gaan zolang Lowie het voor het zeggen krijgt zou dat iets zijn om je te laten horen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen