Fabrizio Romano komt met update over toekomst Ajax-talent Muzambo

27 december 2023, 21:20
Foto: © Imago

Het is niet meer de vraag óf Stanis Idumbo Muzambo na dit seizoen vertrekt bij Ajax, maar naar welke club. Fabrizio Romano meldde een aantal dagen geleden al dat de Belg de Amsterdammers op de hoogte heeft gebracht dat hij zijn aflopende contract niet gaat verlengen. Naast Tottenham Hotspur staat ook Sevilla op het punt om de middenvelder een voorstel te doen.

De jaarwisseling nadert met rasse schreden en dat betekent niet alleen dat de transfermarkt bijna z’n deuren opent, maar ook dat spelers met aflopende contracten over een paar dagen officieel mogen praten met andere clubs en zelfs een deal kunnen sluiten. Muzambo is in het bezit van een aflopend contract en hoewel Ajax hem wel langer binnenboord wil houden, zou hij de club al op de hoogte hebben gebracht van zijn vertrekwens. Dat schreef de doorgaans uitstekend geïnformeerde Romano vorige week donderdag op X.

Artikel gaat verder onder video

Volgens diezelfde Romano hebben Tottenham Hotspur en vijf andere clubs Muzambo op de korrel. De Italiaanse journalist meldt woensdagavond dat naast Tottenham Hotspur ook Sevilla voornemens is om de Belgische middenvelder een aanbieding te doen. Waar het er vorige week nog op leek dat Muzambo na afloop van dit seizoen zou gaan vertrekken bij Ajax, is een winterse transfer nu ook een optie. Dat meldt Romano althans. Volgens de transfergoeroe kan Muzambo kan in januari worden verkocht of in de zomer als transfervrije speler vertrekken uit Amsterdam.

Muzambo verruilde de jeugdopleiding van KAA Gent in de zomer van 2021 voor die van Ajax. Hij begon in de Onder-17, waarna hij via de Onder-18 in Jong Ajax terechtkwam. Muzambo kwam tot op heden 23 keer in actie voor het beloftenelftal. Hij was goed voor drie doelpunten. Dit seizoen deed hij elf keer mee in de Keuken Kampioen Divisie. Muzambo verscheen acht keer aan de aftrap. De eerste zeven wedstrijden gingen wegens een blessure aan zijn neus voorbij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Dag Muzambo, Ajax wenst jou veel succes in je verdere voetbalcarrière.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen