'Feyenoorder overtuigt Simeone: Atlético gaat zich voor transfer melden in De Kuip'

7 december 2023, 19:22
Foto: © ProShots

Diego Simeone is in de dubbele confrontatie met Feyenoord in de Champions League overtuigd geraakt van de kwaliteiten van Mats Wieffer. Volgens de Spaanse sportkrant Mundo Deportivo heeft de Argentijn er bij Ángel Gil Marin, de CEO van Atlético Madrid, op aangedrongen dat Wieffer op korte termijn naar de Spaanse hoofdstad wordt gehaald.

In zijn huidige selectie heeft Simeone met routinier Koke slechts één 'pure' verdedigende middenvelder tot zijn beschikking. Afgelopen zomer hoopte de oefenmeester al op de komst van een extra optie, onder meer Sofyan Amrabat werd in verband gebracht met de Rojiblancos. De Marokkaan belandde uiteindelijk echter bij Manchester United, waardoor Simeone nu in de winter alsnog de markt op zou willen.

Artikel gaat verder onder video

De krant schrijft dat Atlético in de wintermaanden vermoedelijk alleen een nieuwe '5', zoals de rol van verdedigende middenvelder in het systeem van Simeone heet, zal halen als zich een 'buitenkansje' voordoet. "Om een grote uitgave te vermijden", voegt MD daaraan toe. "In juni is het anders. Dan is er één naam die heel populair is in het Cívitas Metropolitano. En dat is Mats Wieffer."

De oud-speler van Excelsior zou al sinds vorig seizoen op de radar van de Madrilenen staan. "De dubbele confrontatie met de club uit Rotterdam heeft de positieve rapporten over de 24-jarige speler alleen maar bevestigd", schrijft de krant, die eraan herinnert dat Wieffer in De Kuip de enige Feyenoord-treffer liet aantekenen toen Atlético met 1-3 wist te winnen.

Voorkeur
Wieffer werd eerder in verband gebracht met FC Barcelona, maar zijn voorkeur zou naar Atlético uitgaan, zo weet Mundo Deportivo. "Wieffer is niet de enige middenvelder waar Atléti naar kijkt, maar hij is een van de meest geliefde", zo leest het. "Zijn marktwaarde ligt volgens specialisten op 15 miljoen euro, maar Feyenoord hoopt wat meer voor hem te kunnen krijgen als ze hem moeten laten gaan." Het contract van de zevenvoudig Oranje-international in Rotterdam-Zuid loopt nog tot medio 2027, dus Feyenoord zou hoog in de boom kunnen gaan zitten.

Is Mats Wieffer goed genoeg voor de stap naar Atlético Madrid?

Laden...
3879 stemmen
Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Bean
Link gekopieerd!
  4
  + 1
avatar

volgens mij heeft simeone in zijn winterslaap gezeten tijdens die wedstrijden. Als feijenoord 15mln van atletico krijgt is het spekkoper.

Voetbalfan
Link gekopieerd!
  8
  + 1
avatar

Ik heb het gevoel dat Simeone meer verstand heeft van voetbal dan jij.

Bean
Link gekopieerd!
  3
  + 1
avatar

dat mag ik hopen, simeone krijgt er vele miljoenen voor en ik doe het voor noppes :P

Gungho
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Contract tot 2027, Feyenoord heeft het geld niet perse nodig met de verkregen Champions League inkomsten en de te verwachten transfer van Santigoal dus het kan vragen wat het wil Daar komen zeer waarschijnlijk de inkomsten van Champions League nieuwe stijl van 70 miljoen bij als de club zoals te verwachten bij de eerste 2 eindigt dit seizoen In seizoen 2024/2025 ook nog eens 50 miljoen startgeld voor deelname aan het WK voor club teams dus de kans is groot dat men wederom het contract van Wiefer en andere sterkhouders opwaardeert zodat men samen met PSV de dienst gaat uitmaken de komende jaren De overgebleven concurrentie van Twente en AZ zie ik niet bij PSV en Feyenoord aanhaken De competitie zal er niet spannender om worden als genoemde 2 topclubs de komende jaren stuivertje wisselen mbt het kampioenschap maar het is wel de realiteit 🤔

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen