Maurits Hendriks krijgt volgende tik bij Ajax: 'Sjaak Swart zei onlangs tegen hem...'

25 december 2023, 12:58
Foto: © Imago

Maurits Hendriks krijgt van alle kanten kritiek. Volgens onder anderen Mike Verweij en Chris Woerts ziet bijna iedereen binnen Ajax de Chief Sports Officer liever vandaag dan morgen vertrekken. Ook Henk Spaan doet een duit in het zakje wat betreft de kritiek op Hendriks.

““Hé, werk jij hier nog steeds?” zei Sjaak Swart onlangs op de Toekomst tegen hem. Dan lig je niet heel goed in de groep, hoor”, schrijft Spaan in Het Parool over de Chief Sports Officer van de Amsterdammers, die behoorlijk onder vuur ligt in de Johan Cruijfff Arena. “De bus terug naar Amsterdam werd donderdagavond door hem zachtjes de ‘losers bus’ genoemd”, zinspeelde Spaan op de losersvlucht die Hendriks in dienst van het NOC*NSF bij de Olympische Spelen ooit organiseerde. “Maurits kan namelijk niet tegen zijn verlies.”

Artikel gaat verder onder video

Spaan ziet echter dat Hendriks zelf ook een (groot) aandeel heeft in het feit dat er zo weinig gewonnen worden door Ajax. “Toch dwingt zijn zwarte kant hem voortdurend beslissingen te nemen die winnen enorm moeilijk maken. Het is een vorm van zelfdestructie die je vaker ziet. Iemand is bang om de gracht in te fietsen, wordt onzeker en fietst de gracht in. Dat is Maurits ten voeten uit.”

Volgens Spaan heeft hij ook impact op de spelers van Ajax. “De spelers van Ajax zitten in het dagelijks leven de hele dag te gamen met grote koptelefoons op en de gordijnen dicht. Er is voor hen geen financiële noodzaak om naar buiten te gaan. Het geld stroomt gewoon binnen zonder dat ze er veel voor hoeven te doen. Uurtje trainen, dat is het wel. Ze danken hun welstand vooral aan Maurits Hendriks.”

Maurits Hendriks moet vertrekken bij Ajax.

Laden...
4316 stemmen
Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Mooi van onze Sjaak ha ha goeie kerst Sjaak

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Sjaakie begint seniel te worden in zijn paasei. Ik hoop dat hij genoten heeft tegen Hercules. En laat die Maurits Hendriks gewoon zijn werk doen. Die man doet ook alleen maar zijn best.

BENNINK24
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Die man heeft een laag niveau, anders was ie al lang opgestapt. Maar nee gaat hem puur over het geld !!! Nou dan maar kwaad schikt er uit donderen keihard , die heeft al zoveel kapot gemaakt bij ajax.

KROTJE
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Het gaat hem niet alleen om het geld, maar ook om de macht ergens te behouden, net als Mark Rutte eigenlijk, van het Torentje nu naar het NATO-Hoofdkwartier.

Cobus Robijn
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Het ligt aan trainer Valkanis en aan Maurits Hendriks. Het ligt niet aan die fantastische selectie met wereldsterren als Sutalo,Avila,Forbs,Mikautadze en Ramaj want dat zijn wereldsterren. Jammer dat ze van een vierde niveau club Hercules verloren. Topselectie Ajax tegen slagersjongens , bakkersknechten, postbodes en studenten van UVS Hercules. En daar kon zelfs Maurits Hendriks niks aan doen.

Swiebertje
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Gezien de leeftijd is de kans groter dat Swart weg is dan Hendriks.

Nasalis
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Sorry, Henk. Maar vroeger noemden we dat 'een open deur intrappen'.

dilima1966
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Maurits Hendriks gaat zelf niet vertrekken Die wil een zak met geld mee Hij blijft net zo lang dat zijn Contact in augustus afloopt die wordt toch niet verlengd dat hij nu al weet

Dug out
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Ajax kan ook zijn salaris doorbetalen en hem op non-actief zetten. Kan ie geen kwaad meer en ook laat de RvC een duidelijk signaal zien dat het rigoureus anders zal gaan.

IkBenMetDeBus
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

De tijd dat Henk Spaan relevant was kan ik me amper nog herinneren.

Ferry Banzai
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

En gewoon voor goed verdwenen ja . en rot maar op voor goed ja . Beter ja .

Ferry Banzai
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

En ajax gewoon niks meer waard voor clubs in Amsterdam ja en alle jaren ja . En ajax is amateur clubs in Amsterdam ja altijd en geen finale in champignons league en in de beker ja en goed voor altijd pakken die jongens ja beter ja . En moet heel streng zijn en voor die jongens en ook voor altijd straf die jongens ja . Beter ja . Binnen 24 uur ja goed pakken die jongens beter ja .

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen