Ajacieden laten zich kennen na bekerblamage: 'Triest voor zo'n grote club'

22 december 2023, 12:49
Foto: © Imago

René van der Kooij, de trainer van bekersensatie USV Hercules, is bijzonder teleurgesteld in het gedrag van Ajax rond het bekerduel van donderdagavond. De oefenmeester van de Utrechtse club onthult dat helemaal niemand van de Amsterdammers na de wedstrijd, die in een 3-2 overwinning voor de amateurs eindigde, de moeite nam om hem met die prestatie te feliciteren.

In gesprek met het Algemeen Dagblad blikt Van der Kooij terug op wat ongetwijfeld het hoogtepunt van zijn trainersloopbaan vormt: het uitschakelen van Ajax in de tweede ronde van de KNVB Beker. Voor het gedrag van de Amsterdammers na het duel heeft hij echter geen goed woord over: "Weet je hoeveel mensen van Ajax mij na de wedstrijd gefeliciteerd hebben? Precies nul! Dat de spelers daar geen zin in hadden, snap ik. Maar dat niet één trainer, staf- of bestuurslid naar mij toe is gekomen, vind ik triest voor zo’n grote club waar ze ooit met een 1 op de stropdas rondliepen", aldus Van der Kooij.

Artikel gaat verder onder video

Toch overheerst een dag na de wedstrijd vooral trots bij Van der Kooij, die voor het duel met Ajax aan zijn spelersgroep bekendmaakte dat hij ook volgend seizoen doorgaat bij Hercules. "Ik heb ongelofelijk genoten. Van de sfeer in het stadion en van de manier waarop mijn spelers ons tactisch plan tot in de puntjes uitvoerden", zegt de succestrainer, die ondanks de sensationele zege zelfs nog een puntje van kritiek op zijn spelers uit. "Door ze in de beginfase onder druk te zetten, wilden wij hen het gevoel geven dat er niets te halen viel. Na twee minuten was al zichtbaar dat we mee konden komen met dit Ajax, al vond ik ons na de 1-0 iets te apathisch."

'Nog nooit van verloren'
Bij de loting van de achtste finale werd Hercules gekoppeld aan SC Cambuur, de huidige nummer zes van de Keuken Kampioen Divisie. Na het uitschakelen van Ajax had Van der Kooij opnieuw op een grote naam gehoopt, al biedt de confrontatie met de ploeg van Henk de Jong hem wel hoop op meer: "Ik had liever nog een keer een topploeg uit de eredivisie gehad. Aan de andere kant, ook van Cambuur heb ik nog nooit verloren. Misschien komen we nog verder dan de achtste finales", aldus Van der Kooij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

gtsb
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Dat komt omdat die club in een kooy(i)/eigen wereld leven . Als je de resultaten hebt en het spel speelt wat ajax nu doet . En dan als spelers nog zich zo gedragen of ze in het grote ajax spelen van een paar jaar geleden . Dan snap je het niet . Dat los je ook niet zo maar op

gtsb
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

En daar komt bean weer met feyenoord . Gaat het hier over feyenoord ??. Volgens mij niet ofwel. Ook elke keer die pusic onzin. Voordat hij wegging heb jij daar nooit iets van gezegd. Nu heb je in jou wereldje wat gevonden om feyenoord af te zeiken omdat je clubje bovenaan staat . Maar ipv steeds stoer te doen . Kun je ook een beetje respect tonen voor andere clubs

KROTJE
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Volledig met je eens Bean, elke gelegenheid grijpt die gtsb aan om in artikelen die over Ajax gaan Ajacieden probeert op te voeden en te wijzen op dat Ajax een waardeloze club is. Deze persoon moet één of andere mentale blokkade of stoornis hebben, kan niet anders. Negeer hem maar voortaan, want inhoudelijk hebben zijn reacties geen enigerlei waarde, reacties van andere 010-supporters zijn informatief interessanter, maar zij zijn normaal..

Voor altijd de eerste
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

@gstb Hopelijk wordt het nooit opgelost.

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Bakt er niks van? Worden gewoon tweede. Zitten ook nog in de beker. En spelen ook nog Europees. Het kan slechter. Dat psv nou toevallig een keertje overwintert is ook een unicum. Maar die gaan nog wel een paar koekjes krijgen in de toekomst.

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Het is ook te triest voor woorden dat je de winnaar niet feliciteert. Dat zegt genoeg over deze arrogante pauperclub. Fijne Feestdagen.

KROTJE
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Precies King Crimson, die gtsb verziekt de sfeer hier op FCUpdate, steeds maar op Ajax afzeiken, laat hij zich met zijn grote liefde 010 bezig houden zou ik zeggen gtsb. Maar van de andere kant mot je hem laten gaan en negeren, volgens mij is hij niet helemaal goed.

gtsb
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Krotje/ kc /bean ik vind het prima. Jullie zijn de realiteit totaal kwijt ,en te dom om ook maar iets te snappen . Veel plezier ermee . Sfeer verzieken dat kan niet eens meer sinds jullie hier zitten

KROTJE
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Ja gtsb, wij zijn inderdaad te dom, maar wij zijn niet knettergek als jij bent. Al eerder verweet ik jou altijd te loeren op artikelen die over Ajax gaan. En maar de Heer De Deugd uithangen. Ik vind het niet erg als je op artikelen die over Ajax gaan reageert, maar hou het gezond en dim effe met je meningen Ok ? Jij hoort mij niets over de terugval van je club 010 in de laatste wedstrijden reageren en wees gewaarschuwd als Hartmann, Timber, Wieffer, Gimenez, Bylow -misschien- in deze winterstop verkocht worden en Minteh terug gaat dan zal de terugval heel groot zijn, zoals Ajax het met de verkoop van Tadic, Blind, Klaassen, Timber, Gravenbergh, Mazraoui, Anthony, Martinez, Alvarez, Tagliafico meemaakte. Ik zal de laatste zijn om 010 uit te lachen, neem maar van mij aan. En misschien gaat ook Slot weg. Dus effe rustig blijven gstb.

KROTJE
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

King Jacobus, PSV wordt zelfs met de reserves nog kampioen, de overige 3 clubs mogen om de kruimels voetballen. De pauperclub uit Amsterdam zit dit seizoen er nog niet bij, maar hoogstwaarschijnlijk in het volgende seizoen wel weer en kan die club weer sportieve wraak nemen.

thetruth
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Deze selectie van Ajax heeft vele spelers die het niveau ere divisie nog niet hebben. Laat staan sub top. Om over top, het maar helemaal niet te hebben. Dit is voor allen die het nog niet wisten. De best wensen Ajax voor 2024 en word wakker.

Nicol4s
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Wat een gejank, klaag lekker over het gebrek aan felicitaties in plaats van te genieten van je unieke overwinning.

AlleHensAanDek
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

De Ajax trainer heeft ze via een interview op TV gefeliciteerd. Maar dat terzijde. Maar wat te denken van deze amateur trainer. Hij verwacht felicitaties. Dat is al vrij apart. En dan roept hij ook nog zoiets in het openbaar. Dat is totaal onnodig en vooral niet netjes.

Deblauwe1
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

vooral niet netjes is, dat je het fatsoen niet hebt om je tegenstander te feliciteren. Dat naderhand doen via een intervieuw is nog veel erger en getuigd van voeding maar GEEN opvoeding

KROTJE
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Beste René van der Kooij hierbij de felicitaties van een Ajaxsupporter met de éénmalige overwinning van je club op Ajax, zo goed ? Krijg je nu je orgasme ? Dramaqueen.

Derk62
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Die trainer heeft helemaal gelijk, een felicitatie na het laatste fluitsignaal is normaal, en helemaal aan een amateur clubje, maar dat is te hoog gegrepen voor die huilebalken uit 020

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen